In cazul in care incercarea de a scapa de kilogramele in plus s-a dovedit a fi un real esec in ultima perioada, cu siguranta trebui sa arunci o privire asupra cauzelor mult mai profunde care cauzeaza aparitia unor asemenea rezultate. Una dintre acestea cauze este metabolismul lenes si greselile care duc la aparitia acestei probleme.
Metabolismul este procesul prin care organismul nostru consuma energia furnizata de alimentele consumate. Un metabolism intens produce mai multe arderi, si are o conversie mai mica de grasimi, in timp ce, la un metabolism mai lent sunt mai multe depuneri de grasime iar arderile sunt mai reduse.
Acest proces este influentat de anumiti factori asupra carora noi nu avem control, cum ar fi varsta, gena, dar si de factori ce pot fi controlati de noi.
Este extrem de important, sa stim care sunt greselile care incetinesc arderile, si isi pun amprenta asupra sanatatii noastre.
Iata care sunt greselile unui metabolism lenes:
1) Nu bei suficienta apa.
Apa este esentiala intregii activitati a organismului. O hidratare corecta, intensifica procesul de ardere a gasimilor si sa accelereze procesul de slabire. Un alt aspect extrem de benefic este ca apa ne confera satietate,si astfel vom consuma mai putine calorii.
2) Prea multe medicamente.
Ne-am obisnuit ca pentru cea mai mica problema de sanatate, sa dam fuga la farmacie, sau pe internet sa cautam pastile miraculoase, fara a tine cont de pericolele din spatele solutiilor facile. Anumite medicamente, cum ar fi antidepresivele sau cele folosite pentru a trata schizofrenia, incetinesc ritmul cardiac, fapt care duce la un metabolism lent.
3) Nu consumi proteine suficiente si de calitate.
Proteinele sunt necesare pentru a-ti intretine masa musculara. Un tonus muscular scazut este consecinta unui metabolism lenes. Reprezinta structura de rezistenta a organismului, iar asimilarea si folosirea lui necesita un consum foarte mare de energie.
Introdu in alimentatia ta proteine provenite din carne de calitate, oua, branza si lactate.
4) Aport insuficient de calciu in organism.
Calciul este un nutrient esential pentru un metabolism accelerat, dar si vital pentru sanatatea oasele tale. Deficientele de calciu, cel mai des intalnit in cazul femeilor, incetineste foarte mult metabolismul.
5) „Sari ”peste mese.
Avand acest „mic” obicei, nu faci nimic altceva decat sa ajuti creierul sa dea „comanda” organismului sa-si conserve energia, trecand pe un „consum redus”, unde rezervele de grasime pe care vrei sa le pierzi sunt diminuate intr-un ritm mult mai lent.
Pentru un ritm normal de functionare a organismului este esential sa ai trei mese principale pe zi cu doua gustari sanatoase.
6)Nu esti doritor de miscare.
Dupa o sesiune de miscare chiar si de 30 de minute(intens), corpul continua sa arda calorii mai rapid decat in mod normal chiar si la cateva ore dupa incetarea exercitiilor fizice.
Facand sport, iti accelerezi arderile, beneficiezi de un tonul muscular ridicat, o stare buna de sanatate si un moment in care sa te regasesti, daca optezi pentru miscarea in natura.
7) „Fugi” de alimentele crude?
Legumele si fructele ar trebui sa fie pe primul loc in alimentatia ta de zi cu zi. Fie ca este vorba de a le consuma in salate sau in oricare alta combinatie, ele contribuie la hidratarea organismului, confera energie si enzime, atat de necesare in accelerarea metabolismului.
8) Pierzi noptile?
Chiar daca ai o viata solicitanta, nu uita de cele 8 ore de somn, atat de vitale refacerii organismului.
Persoanele care dorm prea putin, au tendinta de ingrasare, pentru ca insuficienta somnului duce la scaderea tonusului muscular si a metabolismului in timpul zilei. Fapt care genereaza o senzatie mai mare de foame, in intentia organismului de a capata o sursa noua de enrgie, necesara functionarii lui.
9)Eviti cafeina?
Cafeaua fara cofeina este o optiune buna daca esti deja la a doua ceasca pe parcursul unei zile, sau daca te aproprii de ora de somn. Insa cafeina este un stimulent al sistemului nervos central, asa ca o ceasca de cafea iti poate accelera metabolismul cu 5 pana la 8% – ceea ce se traduce prin arderea a 98 – 174 de calorii, potrivit csid.ro
10) Incerci toate dietele pe care le auzi in jur?
Ei bine, in acest caz nu faci nimic altceva decat sa iti dai organismul peste cap, pentru ca el nu mai stie ce anume trebuie sa pastreze, sau sa elimine si tot ce primeste inmagazineaza sub forma de grasimi pentru a avea rezerve in caz ca tu vei apela la o dieta extreme, si anume infometarea.
Sursa: b1.ro