Acestea sunt simptomele bolilor de rinichii pe care nu ar trebui sa le ignori!

768

 

In cazul in care descoperi existenta unora dintre simptomele de mai jos in cazul tau, nu mai pregeta si fa o vizita unui medic. Iata care sunt simptomele bolilor de rinichi pe care nimeni nu ar trebui sa le ignore!

Unele prime semne ale unei afectiuni renale cum este gustul metalic pot fi trecute cu vederea. Descopera in cele ce urmeaza ce alte simptome dau bolile rinichilor!

Inflamatii sau dureri

Picioarele, articulatiile, chiar si fata se pot umfla in cazul prezentei unei afectiuni a rinichilor.

Sunt asociate cu afectiunile renale si durerile de spate, in zona rinichilor.

Modificari ale urinei

Presiunea resimtita in timpul urinarii sau dificultatile la urinare pot fi alte semne ca ar fi bine sa faci o vizita la medicul urolog, pentru a nu permite agravarea unei posibile boli de rinichi.

Oboseala accentuata

In cazul in care numarul de globule rosii din sange este scazut, cum se intampla si in cazul unor afectiuni renale, te simti obosit sau obosesti cu usurinta.

Respiratie sacadata, ameteala si lipsa de concentrare

Din pricina toxinelor care se pot acumula la nivelul plamanilor, deoarece nu mai pot fi eliminate prin intermediul rinichilor, este posibil sa intampini dificultati de respiratie. De asemenea, oxigenul ajuns la nivelul creierului poate fi in cantitate mai mica ceea ce este posibil sa provoace ameteala sau probleme de concentrare.

Gust metalic

Reziduurile care sunt eliminate cu greu din corp prin urina provoaca modificari si la nivelul gustului. De aceea, este posibil ca mancarurile sa aiba un gust metalic.

Iritatii ale pielii

Din cauza faptului ca reziduurile nu sunt eliminate, este posibil sa patrunda in sange si sa dea inclusiv iritatii ale pielii.

Sursa: clicksanatate.ro