Acestea sunt simptomele arterelor infundate! O problema de sanatate care poate declansa afectiuni grave!

655

 

In cazul in care ai simtit ca ti se taie respiratia sau o ciudata senzatie de amorteala la nivelul picioarelor, ai putea suferi de o problema destul de comuna. Citeste in continuare pentru a afla daca ai arterele infundate.

Un nivel crescut al colesterolului poate duce la infundarea arterelor, o problema serioasa care poate declansa afectiuni grave. Daca esti constient de semnele care iti spun ca ai arterele infundate, iti poti proteja sanatatea.

1. Dureri de picioare si senzatie de amorteala

Senzatia de amorteala si durerea resimtite la nivelul picioarelor pot fi un semn ca ai arterele infundate. Un alt indiciu care confirma existenta acestei probleme de sanatate este disparitia starii de amorteala in momentul in care iti odihnesti picioarele.

2. Ti se taie respiratia

Poate ca esti tentat sa crezi ca respiratia sacadata este un semn al problemelor cardiovasculare, insa poate indica si faptul ca ai arterele infundate. Si oboseala accentuata este un indiciu al faptului ca nu mai ajunge suficient sange la inima.

3. Ai dureri in piept

Simti o presiune in piept sau ai senzatia ca te strange in zona inimii? In cazul in care nu suferi de o angina pectorala, aceste semne iti pot transmite ca ai arterele infundate.

4. Iti cade parul

Caderea excesiva a parului poate fi un alt semn la care nu te-ai fi gandit ca are legatura cu sanatatea arterelor. Daca grasimile rele se depun pe artere, sangele ajunge mai greu la nivelul scalpului, iar din aceasta cauza podoaba capilara poate avea de suferit. Asadar, daca ai exclus toate celelalte motive pentru care te-ai putea confrunta cu caderea parului, ar trebui sa iei in calcul o eventuala infundare a arterelor.

5. Disfunctiile erectile, un simptom important pentru barbati

In cazul barbatilor, si disfunctiile erectile pot fi un semn ca arterele sunt infundate. Daca aceasta problema apare din senin, dupa o perioada in care viata sexuala era normala, trebuie sa iei in calcul aceasta problema de sanatate care te poate afecta pe mai multe planuri.

6. Formarea de cute in zona lobului urechii

Chiar daca acest simptom este ciudat, multe studii medicale sustin ca acesta este un semn al bolilor de inima. Slaba circulatie, inclusiv a arterelor, poate duce la formarea acestor cute.

Sursa: doctorulzilei.ro