luni, mai 29, 2023

Acestea sunt cele mai sanatoase sortimente de sare din Romania!

Popularitatea sortimentelor de sare sanatoase a explodat in ultimii ani, la fel ca si numarul acestora. Era mult mai usor sa iei o decizie cand vroiai sa cumperi sare in urma cu cativa ani. Acum totul este mai dificil cu atat de multe sortimente. Care este cel mai sanatos sortiment de sare? Sortimentele mai scumpe merita banii?

Un aport excesiv de sare ne imbolnaveste, insa si lipsa ei produce dezechilibre in organism. Componentii sarii de bucatarie sunt sodiul si clorul, substante necesare pentru echilibrul electrolitilor, la acestea adaugandu-se si o cantitate mica de iod, in cazul sarii iodate.

Un adult fara probleme de sanatate are nevoie zilnic de sase grame de sare, conform recomandarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, iar Asociatia Cardiologilor americani recomanda intre 3-6 grame de sare pe zi.

Iata cateva dintre cele mai sanatoase tipuri de sare pe care le poti introduce in alimentatie:

Sarea de mare

Sarea de mare se obtine prin evaporarea apei sarate de mare, fiind un tip de sare benefic organismului. Ea este naturala, sanatoasa, iar ionii din compozitia sarii de mare ajuta la mentinerea echilibrului hormonal si la imbunatatirea reactiilor chimice din organism.

In plus, sarea de mare este bogata in minerale, in special in sodiu, potasiu, iod, fier, magneziu, zinc. Datorita mineralelor din sarea de mare, aceasta devine baza sanatatii sistemului nervos si cardiovascular.

Sarea de Himalaya

Cristalul roz ce provine din Muntii Himalaya s-a format in urma cu aproximativ 200 de milioane de ani, in straturi de sare de mare cristalizata acoperite de lava. Tocmai de aceea, sarea de Himalaya este considerata cea mai curata si benefica sare, fiind neatinsa de poluare.

Pe langa substantele benefice continute, sarea roz este recunoscuta pentru faptul ca structura ei inmagazineaza energie vibratorie (hidroelectrica), ceea ce ajuta la marirea randamentului.

Sarea pe baza de clorura de potasiu

Sarea pe baza de clorura de potasiu este o alternativa pentru persoanele care au nevoie de o dieta hiposodata, in hipertensiune, de exemplu. Potasiul este un element necesar organismului, fiind implicat in reglarea tensiunii arteriale si pentru corecta functionare a sistemului muscular.

Sursa: realitatea.net

 

Ultimele stiri

Stiri