marți, mai 30, 2023

Acestea sunt cele mai inedite utilizari ale apei oxigenate

Apa oxigenata este unul dintre produsele care nu lisesc din casele oamenilor din Romania datorita versatilitatii sale uimitoare. Si cu toate acestea, sunt in continuare foarte putini oameni care ii cunosc toate secretele. Cateva dintre acestea iti vor fi prezentate in randurile urmatoare.

Apa oxigenata, cunoscuta si sub denumirea de peroxid de hidrogen, este un produs extrem de popular, fiind de altfel nelipsit din trusele medicale.

De obicei, apa oxigenata este folosita pentru dezinfectarea si tratarea ranilor, avand o puternica actiune antibacteriana. Totusi, apa oxigenata are si alte intrebuintari si poate fi utilizata cu succes inclusiv in tratamentele cosmetice.

Iata, asadar, cateva utilizari inedite pe baza de apa oxigenata!

Utilizari inedite ale apei oxigenate – tratament impotriva acneei

Pentru inceput, se curata foarte bine tenul cu demachiant si apa sau zonele corpului afectate de acnee, apoi se tamponeaza zonele dorite cu un disc demachiat imbibat in apa oxigenata.

NU este indicat insa sa aplici apa oxigenata pe tot corpul, deoarece aceasta poate fi iritanta si poate provoca uscaciune.

Utilizari inedite ale apei oxigenate – dezinfectarea ranilor

Fara indoiala, aceasta este una dintre cele mai comune utilizari ale apei oxigenate, ea avand o puternica actiune antibacteriana si antiseptica. Se tamponeaza rana cu o bucata de tifon imbibata in peroxid de hidrogen si se mentine. Asigura-te ca ai mainile curate.

Utilizari inedite ale apei oxigenate – combate micoza piciorului

Micoza piciorului sau ,,piciorul de atlet” este o infectie fungica des intalnita si manifesta simptome precum: eruptie pruriginoasa, scuamoasa, rosie, care debuteaza de obicei intre degetele de la picioare; netratata, pielea dezvolta fisuri si vezicule care se pot infecta, piele uscata care se descuameaza usor, pe talpi, miros neplacut al picioarelor, unghii albicioase, fragile, care se descuameaza usor.

In acest caz, se recomanda o baie la picioare cu trei parti apa calda si o parte apa oxigenata, timp de 5-10 minute zilnic, de trei ori pe zi, pentru a elimina ciuperca piciorului.

Utilizari inedite ale apei oxigenate – gat inflamat si raceli

Datorita proprietatilor sale antibacteriene, apa oxigenata poate fi folosita si sub forma de gargara, intrucat ajuta la prevenirea racelii si a gripei. Se face gargara cu o parte apa si o parte apa oxigenata. Ai grija sa nu inghiti lichidul.

Utilizari inedite ale apei oxigenate – combate mirosul neplacut al gurii (halena)

Apa oxigenata poate substitui cu succes apa de gura, eliminand astfel toate bacteriile care provoaca o respiratie urat mirositoare. Se prepara un amestec din o lingura si jumatate de peroxid de hidrogen si trei linguri de apa. Clateste gura cu acest amestec inainte de a te spala pe dinti.

Utilizari inedite ale apei oxigenate – curata urechile

Apa oxigenta curata urechile si inmoaie neplacutele dopuri de ceara. Se amesteca o lingura de apa calda cu o lingurita de apa oxigenerata si se pun cate doua picaturi in fiecare ureche.

Sursa: clicksanatate.ro

Ultimele stiri

Stiri