joi, iunie 8, 2023

Acestea sunt cele mai bune surse de proteine din Romania!

Proteinele reprezinta un nutrient necesar pentru  functionarea echlibrata a organelor. Este o continua dezbatere despre cantitatea de proteine pe care o persoana trebuie sa o consume zilnic. Portia zilnica recomandata pe zi este de 46 g proteine la femeile cu varsta cuprinsa intre 19 si 70 de ani, si 56 de g proteine pentru barbatii cu varsta cuprinsa intre 19 si 70 de ani.

Daca vrei sa ai o alimentatie bogata in proteine, dar te-ai plictisit de meniul tau si nu stii ce sa mai mananci, iti prezentam in continuare o lista de alimente despre care, probabil, nu stiai ca au proteine.

Quinoa

Quinoa a intrat in randul super-alimentelor. Este bogata in vitamine, fibre si minerale, precum si in antioxidanti.

Continut: 185 g de quinoa gatita contin 8 g de proteine si 222 de calorii.

Linte

Lintea este bogata in fibre, magneziu, potasiu, fier, acid folic, cupru, mangan si multi alti nutrienti. Lintea este considerata, de asemenea, cea mai bogata sursa vegetala de proteine si est un aliment excelent pentru vegetarieni. In aceeasi categorie mai pot fi incluse soia, nautul si fasolea rosie.

Continut: 200 g de linte fiarta contin 18 g proteine si 230 de calorii.

Seminte de dovleac

Semintele de dovleac contin mai multe elemente importante precum fier, magneziu si zinc. In aceeasi categorie mai pot fi incluse semintele de in, semintele de floarea soarelui si semintele de chia.

Continut: 28 g de seminte de dovleac contin 5 g proteine si 125 de calorii.

Pieptul de curcan

Pieptul de curcan este asemanator cu pieptul de pui in multe privinte. Pe langa gustul delicios, pieptul de curcan contine proteine si putine grasimi si calorii.

 Continut: 85 g de piept de curcan contin 24 g de proteine si 146 de calorii.

CITEŞTE MAI MULT ÎN PAGINA URMĂTOARE >>>>>

Ultimele stiri

Stiri