joi, martie 23, 2023

Acestea sunt alimentele care imbatranesc inainte de vreme! Nutritionstii din Romania recomanda evitarea lor!

 

Daca doresti sa-ti pastrezi un tonus bun fizic si psihic pana la o varsta inaintata, nutritionstii te sfatuiesc sa eviti includerea in alimentatie a urmatoarelor alimente prezentate in randurile de mai jos.

Specialistii au alcatuit o lista a alimentelor care ne imbatranesc cel mai mult. Unele alimente isi pun amprenta atat asupra organismului uman cat si asupra aspectului exterior.

“Ridurile sunt legate de expresie, dar si de alimentatie. S-a dovedit ca cei care au o dieta nesanatoasa accelereaza procesul de imbatranire a pielii, dar si a organelor”, precizeaza Bogdan Guinea, consultat in nutritie si medicina de urgenta la Cabinetul Medical MC2 din Capitala. Mai exact, alimentele nesanatoase, dar si consumul in exces al nutrientilor de care organismul are nevoie determina o dieta necorespunzatoare, care la randul ei poate declansa inflamatia tubului digestiv. “Aceasta inflamatie poate deveni cronica (cum se intampla in cazul intolerantelor alimentare) si poate determina reactii ale tuturor organelor corpului, ceea ce duce la accelararea procesului de imbatranire”, avertizeaza specialistul citat de Doctorulzilei.ro.

Printre aceste alimente se numara:

Chipsurile, cartofii prajiti – orice este prajit in ulei este plin de grasimi nocive pentru organism, cu atat mai mult cartofii, care „actioneaza ca un burete, absorbind cantitati mari de ulei”, explica nutritionistul.

Produsele de patiserie – acestea dauneaza din cauza continutului de faina, acizi grasi si zahar in exces.

Hot dog-ul, sunca, pepperoni (salam condimentat italienesc) – orice tip de carne procesata are valoare scazuta, contine acizi saturati in exces si nitrati, ambii contribuind la procesul inflamator.

Carnea rosie – este principala sursa de acizi grasi saturati, care in lipsa acizilor nesaturati (de tip omega 3), provoaca un dezechilibru in corpul uman.

Alcoolul – “150-250 de mililitri de vin pe zi previn bolile cardiovasculare”, adauga nutritionistul Bogdan Guinea. Cantitati mai mari pot cauza aparitia bolilor de ficat (inclusiv a cirozei) si va pot imbatrani prematur. O cercetare releva ca, pentru a ne proteja, doua zile pe saptamana ar trebui sa nu consumam bauturi alcoolice.

Sursa: Doctorulzilei.ro

Ultimele stiri

Stiri