Aceste zgomote ale corpului iti pot transmite un mesaj! Iata ce boli pot indica si ce trebuie sa faci!

1163

 

In cazul in care in ultimul timp corpul tau a produs unele sunete ciudate, este foarte important sa nu incerci sa le ignori. In cele ce urmeaza vei afla ce mesaj incearca sa-ti transmita acele sunete si ce poti face in acest caz.

Anumite sunete pe care le emite corpul tau pot fi semnul unei afectiuni. Descopera daca este vorba despre o problema usoara de sanatate sau despre o afectiune care necesita tratament!

Articulatii care trosnesc

Un zgomot destul de des intalnit este atunci cand faci cate o miscare brusca si simti cum articulatiile iti trosnesc, fara sa te doara. Este un zgomot normal care se produce la reinnoirea lichidului din interiorul articulatiilor. Nici pocnitul degetelor nu ar trebui sa te ingrijoreze, insa daca ai obiceiul sa-ti pocnesti degetele destul de des ar fi bine sa incetezi, pentru ca, in timp, poate sa duca la slabirea articulatiilor.

Dar daca in momentul in care se aud pocnituri apare si durerea, mai ale daca ai peste  45 de ani sau daca ai suprasolicitat articulatiile, in urma sportului, este bine sa vorbesti cu medicul.

Tiuit in urechi

Zgomotul neplacut pe care o persoana il aude in ureche, poate semana cu un bazait, un tiuit, o fluieratura dispare de cele mai multe ori de la sine, insa poate fi semnul unei boli. Astfel,poate fi semn de anemie, dar poate chiar sa indice o tumora pe creier.

Si unele  medicamente (aspirina in doze mari, diureticele, antidepresivele, anumite antibiotice antiinflamatoare non-steroidiene si anumite citostatice) pot cauza tiuitul in urechi. In cazul in care acesta apare brusc si este insotit de greata, varsaturi, ameteala, pierderea cunostintei, atunci cel afectat trebuie sa mearga la urgente.

Sughit

De cele mai multe ori sughitul este inocent si nu indica prezenta niciunei boli. Insa, daca este persistent poate insemna ca muschii diafragmei sunt lezati. Aceste situatii se intalnesc in afectiuni precum refluxul gastro-esofagian, hepatita, pneumonia, laringita, ulcerul ori in cazul unei tumori in zona gatului.

Sughitul care persista poate aparea si in urma unor afectiuni ale sistemului nervos: meningita, encefalita, tumorile, accidentele vasculare cerebrale. Si afectiunile metabolice, precum diabetul zaharat si insuficienta renala, se pot manifesta prin sughit, alaturi de alte simptome.

Eructatii frecvente

Daca ti se intampla sa te confrunti des cu eructatii, poate sa indice prezenta bolii de reflux gastroesofagian, dar si a gastritei si a ulcerului. Mai sunt asociate cu stresul si anxietatea, dar si cu sindromul de colon iritabil. In functie si de alte simptome, medicul pune diagnosticul.

Un suierat in nas

Daca nasul produce un sunet asemanator cu un suierat, fara ca tu sa suferi de o raceala sau de gripa, atunci poate sa fie semn ca ai polipi. De aceea, mergi la un consult la un medic ORL.

Sursa: clicksanatate.ro