marți, februarie 7, 2023

Aceste ZECE simptome anunta o depresie viitoare din timp! Toti oamenii din Romania ar trebui sa stie aceste simptome!

Cu totii avem momente cand starea noastra este proasta, cand ne simtim tristi sau nefericiti in legautra cu viata noastra. De obicei, aceste sentimente trec. Dar, daca aceste sentimente interfereaza cu viata ta si nu dispar dupa cateva saptamani, ar putea fi un semn ca suferi de depresie.

Suisurile si coborasurile din viata noastra ne obliga uneori sa fim tristi sau sa avem momente de melancolie din cand in cand. Dar daca sentimentele de inutilitate ori disperarea nu te mai parasesc, ai putea sa treci printr-o depresie. Dar indiferent de cat de lipsit de speranta te simti, starea ta se poate imbunatati.

Depresia este una dintre cele mai raspandite afectiuni la nivel global. In lume, ea afecteaza aproximativ 121 de milioane de oameni, numai in Europa fiind vorba de 50 de milioane de victime ale acestei boli. Depresia este a patra boala ca raspandire pe glob, ceea ce o face una dintre cele mai grave probleme de sanatate ale omului contemporan.

Nu orice tristete este o depresie

Primul pas pentru a trece peste despresie este sa intelegi semnele, simptomele, cauzele si tratamentul. Tristetea este o reactie normala in viata, la tot felul de conflicte interioare, esecuri ori dezamagiri. Multi oameni folosesc cuvantul „depresie“ pentru a explica tot felul de sentimente, dar depresia inseamna mult mai mult decat tristetea.

In cartea „Cine mi-a furat fericirea? Episoadele unei depresii la romani“, psihologul Laura Maria Lupascu spune ca depresia „este in primul rand o tulburare a vietii emotionale, asadar simptomele „cheie“ se inregistreaza la acest nivel prin tristete, deznadejde, lipsa sperantei sau indiferenta.

Aceste sentimente sunt resimtite zilnic. Oamenii relateaza stari de gol sufletesc, lipsa dorintei de a trai, se considera o „cauza pierduta“ si o povara pentru cei din jur, lipsa interesului fata de toate activitatile agreate in trecut“, continua Lupascu.

Cum o recunoastem

Depresia variaza de la persoana la persoana, dar sunt unele semne si simptome comune. Cu cat ai mai multe simptome, cu cat sunt mai puternice si cu cat dureaza mai mult cu atat mai clar e ca ai de-a face cu depresia. Cand aceste simptome te coplesesc, este timpul sa ceri ajutor specializat. Iata principalele simptome:

CITEŞTE MAI MULT ÎN PAGINA URMĂTOARE >>>>>

Ultimele stiri

Stiri