marți, februarie 7, 2023

Aceste trei legume verzi previn imbatranirea precoce!

Alimentele consumate zilnic au un rol esential in hranirea, energizarea organismului si mentinerea sanatatii, dar isi pun amprenta si asupra frumusetii si tineretii . Acolo unde cremele antiaging si procedurile estetice dau gres, alimentele antiimbatranire intervin si asigura longevitatea organismului, mentinandu-l zilnic puternic si in forma.

Lupta impotriva imbatranirii organismului are un aliat puternic: alimentatia. Cercetatorii au descoperit, de-a lungul timpului, o multime de alimente cu rol esential in prezervarea tineretii si sanatatii organismului. Substantele nutritive pe care le contin ajuta la regenerarea celulara, intarirea sistemului imunitar si profilaxia bolilor care apar odata cu varsta si care afecteaza sever aspectul si rezistenta organismului.

Un compus natural din avocado, broccoli si castraveti are un efect de intinerire asupra organismului, se arata intr-un studiu al Universitatii din Washington. Nicotinamida continuta de acestea incetineste deteriorarea functiei hepatice si reducerea densitatii osoase si are efecte benefice asupra metabolismului, pentru a compensa pierderea de energie, considerata o cauza majora a imbatranirii organismului. Oamenii de stiinta au testat efectele acestui compus asupra soarecilor adulti, pentru a vedea daca este in masura sa incetineasca procesul de imbatranire fizica si, in acelasi timp, sa accelereze metabolismul acestora la nivelul exemplarelor tinere. Dupa administrare, compusul a intrat in sange in decurs de trei minute si s-a transformat in nicotinamid adenin dinucleotida, un element major in producerea de energie. „Am gasit o cale de a incetini deteriorarea starii fiziologice la soarecii in varsta. Acest lucru inseamna ca ei au un metabolism si niveluri de energie comparabile cu cele ale soarecilor tineri”, a declarat autorul studiului, profesor dr. Shinichiro Imai de la Universitatea din Washington. „Si pentru ca celulele umane au acelasi proces de productie a energiei, speram ca vom fi in masura sa aplicam metoda pentru a permite persoanelor in varsta sa aiba o viata mai sanatoasa si sa se simta mai bine”, a mai spus acesta.

Sursa: rador.ro

Ultimele stiri

Stiri