Aceste sfaturi primite de la bunica au fost confirmate de stiinta!

710

 

Desi bunicii nostrii nu cunosteau cele mai recente rezultate ale studiilor stiintifice, se pare ca intr-o foarte mare masura aveau dreptate. Citeste in continuare pentru a afla ce este adevarat si ce e fals din sfaturile primite de la bunica, potrivit oamenilor de stiinta.

Cat mit si cat adevar se ascund in spatele vorbelor din batrani pe care le-am denumit cu totii generic leacuri babesti? Aflati mai jos rezultatul „meciului” dintre batrani si medici.

1. Bunica spune: ghimbirul e foarte bun pentru stomac.

Medicina spune: Adevarat! Se pare ca ghimbirul ajuta la micsorarea starii de greata

2. Bunica spune: daca inoti imediat dupa masa, poti avea crampe si dureri de burta.

Medicina spune: nu e chiar asa, insa exista un sambure de adevar in afirmatie. Dupa masa, sangele din corp este pompat spre zona stomacului, ca sa ajute digestia, astfel muschii raman usor „descoperiti” din acest punct de vedere. Aceasta situatie poate provoca intr-adevar crampe musculare.

3. Bunica spune: Mierea grabeste vindecarea ranilor

Medicina spune: Adevarat. Daca pui miere pe o taietura, aceasta se vindecamai repede; mierea creeaza o bariera antibacteriana intre mediu si rana sifavorizeaza refacerea tesuturilor.

4. Bunica spune: Pune unt peste arsura

Medicina spune: Nu. Nu exista nici o dovada ca untul amelioreaza arsurile.

5. Bunica spune: daca dormi cu aerul conditionat deschis, o sa racesti.

Medicina spune: e posibil sa fie adevarat. Aerul conditionat usuca mucoasanazala, ceea ce poate permite o mai usoara intrare a virusurilor. In plus, virusurile se reproduc mai repede intr-o atmosfera racoroasa.

6. Bunica spune: daca pleci cu parul ud, o sa racesti.

Medicina spune: E posibil (totusi nedemonstrat 100%) ca parul ud safavorizeze raceala. Parul ud poate duce la constrangerea vaselor care astfel nu vor mai fi capabile sa indrepte globulele albe sa lupte eficient impotrivavirusurilor.

7. Bunica spune: un mar pe zi tine doctorul departe de tine.

Medicina spune: Bunica exagereaza un pic beneficiile merelor. Totusi, cevaadevar exista in afirmatie, in sensul ca marul contine multi antioxidanti care ajuta la scaderea hipertensiunii arteriale, lupta impotriva astmului si a alergiilor si previne infractul miocardic.

8. Bunica spune: Ciocolata favorizeaza aparitia cosurilor.

Medicina spune: nu e chiar asa. O bucata de ciocolata poate accentua o acnee cronica, dar nu componenta „cacao” e de vina pentru asta, ci maidegraba zaharul, laptele si celelalte componente ale batonului.

Sursa: sfatulparintilor.ro