Aceste sfaturi pretioase te vor ajuta sa scapi de stres in fix 6 secunde!

687

Stresul poate fi inamicul sanatatii tale fizice si mentale, iar daca nu este tinut sub control pe termen lung efectele pot fi dezastruoase. Citeste in continuare pentru a afla ce poti sa faci pentru a scapa de stres in mai putin de sase secunde.

Stresul este una dintre principale cauze care duc la aparitia problemelor de sanatate.  Pentru a scapa de senzatiile de disconfort cauzate de acest„ghimpe” cotidian, iata cinci pasi simpli pe care trebuie sa-i urmati. Odata cev-ati invatat cu ei, nu va dura decat 6 secunde pana cand veti uita total de stres.

1.  Da-ti seama ca esti stresat!

Stresul este atat de prezent in vietile noastre incat ne-am cam invatat satraim cu el. Ne comportam ca niste pesti care nu-si dau seama ca sunt in apa. Fiecare om reactioneaza altfel la stimuli asa ca primul pas in tratareastresului este sa-ti dai seama singur daca esti tensionat, nervos, fara chef, ingandurat etc.

2. Fa haz de necaz!

Odata ce-ai hotarat ca esti stresat si ai descoperit si cauza, ai face bine sagasesti si umorul situatiei. Si daca nu vezi nici un motiv sa faci haz de necaz, atunci imagineaza-ti o situatie amuzanta. Telul acestui pas este sa tedestinzi putin. Nu trebuie neaparat sa zambesti la propriu, macar in suflet sarasara un suras.

3. Respira adanc!

Toate metodele de relaxare incep cu asta. O gura mare si puternica de aer. Adu-ti aminte de exercitiile de respiratie de la educatie fizica: inspiri – ridicimainile in aer, tragi aer in piept, expiri, sufli puternic aerul, te apleci si ducimainile in jos.

4. Spune ceva care te relaxeaza!

„Calmeaza-te!”, „Pace!”, „Linisteste-te!”, „Sunt zen!”, orice fraza care sa te facasa uiti de agitatie. Incearca toate combinatiile de cuvinte care-ti vin in mintepana gasesti formula „magica” si foloseste-o de fiecare data cand ai nevoie.

5. Relaxeaza-ti muschii!

De obicei, in situatii de stres, ai si muschii tensionati. Incearca-i sa-i relaxezisi pe ei. Adu-ti din nou aminte de orele de sport, cand dupa un exercitiu, scuturai mainile si picioarele pentru a le detensiona.

Poti folosi acesta exercitiu de relaxare de cate ori ai nevoie, in orice moment al zilei. Chiar daca uiti vreunul dintre pasi nu conteaza. Mergi mai departe, doar faci un exercitiu impotriva stresului. N-are sens sa te stresezi si maimult ca ai omis o etapa.

Sursa: sfatulparintilor.ro