sâmbătă, aprilie 1, 2023

Aceste sfaturi pot salva o viata! Iata ce trebuie sa faci si cum poti sa acorzi primul ajutor in cazul unei crize epileptice!

In cazul in care te-ai confruntat fata in fata cu un caz de epilepsie si nu stiai ce sa faci, in cele ce urmeaza vei afla tot ceea ce trebuie sa stii pentru a fi pregatit pentru cazurile viitoare. Citeste in continuare si vei putea salva viata unei persoane din jurul tau.

Desi suntem in secolul XXI, multe persoane inca „fug” de pacientii diagnosticati cu leucemie, cancer sau epilepsie. Asociata adesea cu o boala psihica, epilepsia nu este o forma de retard intelectual. De asemenea, nu este contagioasa.

Mai exact, epilepsia este determinata, printre altele, de factori precum traumatismele craniene, tumorile sau accidentele vasculare cerebrale, convulsiile febrile din copilarie sau consumul indelungat de alcool si droguri.

Dereglare a sistemului nervos, manifestata prin convulsii

Epilepsia este o dereglare a sistemului nervos care produce descarcari bruste si intense de activitate electrica in creier. Aceasta se manifesta clinic prin convulsii repetate, de-a lungul vietii, care afecteaza controlul miscarii, al vederii si vorbirii, chiar al starii de cunostinta. Netratata, boala se poate agrava, iar starile de rau pot deveni din ce in ce mai dese.

Tratamentul trebuie administrat in timp util

Convulsiile pot parea ciudate si pot speria. De obicei, in timpul acestora, bolnavul isi pierde temporar anumite simturi, cum ar fi mirosul sau gustul, nu mai are control asupra musculaturii si cade intr-o stare de inconstienta, pastrandu-si insa functiile vitale. Este foarte important ca cei din jur sa-i aminteasca persoanei sa-si ia medicamentele si sa-l ajute sa se aseze in cazul in care este in picioare si pe punctul de a-si pierde cunostinta.

CITEŞTE MAI MULT ÎN PAGINA URMĂTOARE >>>>>

Ultimele stiri

Stiri