joi, martie 23, 2023

Aceste semne iti pot spune daca suferi sau nu de ipohondrie!

Nu este foarte greu sa cazi in aceasta capcana cu atat de multe boli si remedii care exista in zilele noastre. In cazul in care nu esti sigur daca suferi de ipohondrie sau nu, verifica semnele de mai jos.

Daca recunosti acest lucru vei avea o viata mai fericita si mai senina, iar multe din spaimele tale, legate de sanatatea ta si a celor din jurul tau se vor calma.

Iata cele mai comune semne care arata ca esti ipohondru:

1. Intri in panica repede. Te sperie orice junghi, orice spasm, orice durere.

2. Nu te poate linisti nimeni si nimic si iti imaginezi scenarii dramatice. Reactionezi asa fata cu tine dar si cu cei dragi tie.

3. Medicul a devenit prietenul taul cel mai bun. Este recomandat sa mergi la medic daca simti ca ceva nu este in regula sau macar o data pe an pentru cateva analize. In schimb, daca faci vizite medicului tau, in fiecare saptamana, daca ceri consultatii la specialisti pentru fiecare cos, atunci este o problema.

4. Nu ai incredere in opinia medicilor si nici in rezultatele investigatiilor. Acesta este unul din cele mai clare semne care arata ca esti ipohondra.

5. Esti sceptica daca medicul iti spune ca nu este nimic in neregula si insisti pentru inca un set de analize. Esti constant suspicioasa la diagnosticele medicilor si ai impresia ca te mint, ca iti ascund ceva sau ca nu te-au consultat cu atentie.

6. Un semn important care poate proba ca esti ipohondra este acela de a interpreta intr-o maniera proprie orice simptom, ajungandu-se la autodiagnosticare cu rezultate  crancene!

7. Esti in permanenta alerta si te monitorizezi cu atentie exagerata. La fel faci si cu copiii tai. Le iei temperatura dupa ce au stranutat o data si le faci radiografii pulmonare (sau asa crezi ca este necesar), daca tusesc de doua ori…

8. Ai convingerea ca te doare ceva permanent si te analizezi in permanenta. Ai impresia ca ai o boala ascunsa care trebuie tratata.

9. Esti specialista in diagnostice. Aici este cea mai mare greseala! Te informezi din cartile de medicina sau de pe internet cautand despre simptomele diferitelor boli, pe care pe urma ti le insusesti. Cunosti simptomele multori boli si prietenii au ajuns sa apeleze la tine atunci cand se simt rau.

10. Mergi pana acolo incat esti convinsa ca stii care sunt medicamentele necesare si cum trebuie administrate si uneori chiar faci asta!

Sursa: clicksanatate.ro

Ultimele stiri

Stiri