luni, iunie 5, 2023

Aceste semne ale intolerantei la gluten sunt cel mai adesea ignorate de oamenii din Romania!

Ai simtit vreodata ca doctorii nu te iau in serios? Intelegi ca ceva este in neregula cu sanatatea ta, dar medicul iti neglijeaza experienta personala? Prin propriile tale cercetari ai intalnit acest concept de “intoleranta la glutne” si ai realizat ca toate simptomele sunt aceleasi cu cele pe care le experimentezi chiar tu insuti.

Intoleranta la gluten este o boala autoimuna, care afecteaza circa 1% din populatie. Medicii sustin insa ca majoritatea persoanelor care se confrunta cu aceasta problema nu sunt niciodata diagnosticate.

De aceea, este foarte important sa acordam atentie semnalelor pe care ni le transmite organismul. Urmatoarele sapte simptome indica o intoleranta la gluten:

1.Dureri de cap persistente

Persoanele care nu tolereaza glutenul se confrunta frecvent cu migrene si dureri de cap. Intr-adevar, acestea pot fi rezultatul deshidratarii sau al altor probleme de sanatate.

2.Oboseala cronica

Oboseala cronica poate fi rezultatul a numerosi factori. In cazul bolii celiace, persoanele experimenteaza aceasta stare de extenuare si incapacitatea de a se concentra dupa ce consuma alimente care contin gluten.

3. Tulburari gastrointestinale

Daca va confruntati cu probleme de digestie precum balonarea, gazele, diareea, fara un motiv evident, ati putea avea intoleranta la gluten. In cazul copiilor mici, constipatia este cea mai comuna manifestare a bolii celiace.

4.Boli autoimune

Intoleranta la gluten duce adesea la numeroase alte boli autoimune, precum lupus, artrita reumatoida, Psoriasis, colita ulcerativa, tiroida Hashimoto.

5.Ameteala

Daca sunteti intolerant la gluten, veti constata ca va simtiti adesea ametit si fara echilibru.

6.Fibromialgie

Oamenii care sufera de sindromul fibromialgic sunt automat intoleranti la gluten, chiar daca medicul nu mentioneaza acest lucru.

7. Keratoza pilara

Fenomenul, cunoscut popular sub denumirea de „piele de gaina”, se manifesta pe partea anterioara a bratelor si este rezultatul unei deficiente de acizi grasi, cauzata de gluten.

Sursa: jurnalul.ro

Ultimele stiri

Stiri