joi, martie 30, 2023

Aceste remedii naturale sprijina buna functionare a sistemului nervos!

 

In cazul in care suferi de anxietate, de irascibilitate si de alte probleme mental-emotionale, nu ar trebui sa neglijezi puterea remediilor naturale de a te reechilibra. Citeste in continuare pentru a afla care sunt cele mai eficiente remedii pentru buna functionare a sistemului nervos.

Ierburile si condimentele sunt salvarea in bucatarie, mai ales pentru cei ce urmeaza un regim alimentar strict. Fara calorii, fara grasimi, fara aditivi, acestea dau savoare mancarurilor si pot transforma un preparat banal intr-unul extrem de gustos. Iar toate avantajele nu se rezuma doar la o anumita dieta, ci si la beneficii pentru sanatatea sistemul nervos. Cateva dintre urmatoarele ierburi si condimente pot fi adaugate in retelele preferate pentru a imbunatati memoria, a scapa de anxietate sau pentru a preveni degradarea celulelor.

Patrunjel si cimbru

Conform unor studii recente, flavonoidele (in special apigenina) din aceste condimente imbunatatesc conexiunile neuronale. Rezultatele au fost observate intr-un mediu de laborator si nu au fost testate inca pe subiecti umani, dar cercetatorii au emis ipoteza: o dieta bogata in apigenina poate influenta comunicarea intre celule si neuroni, intregul proces de dezvoltare neuronala. Acest fapt, cel putin in teorie, poate preveni aparitia unor afectiuni precum depresia, dementa, boala Alzheimer sau Parkinson.

Musetel

Aroma favorita pentru multe persoane, ceaiul de musetel pare a elimina stresul cotidian. La fel ca in cazul apigeninei, cercetatorii demonstreaza ca planta are un efect asupra sistemului nervos. Un grup de voluntari cu diagnosicul de tulburare de anxietate a fost supus unui studiu: o parte a primit extract de musetel si o alta parte a primit un placebo. Dupa 8 saptamani, s-a inregistrat o scadere a nivelului general de anxietate, insa numai pentru cei ce au consumat musetel.

Curcuma

Macrofagul este o celula cu rol important in cadrul sistemului imunitar, are capacitatea de a distruge particulele straine din organism. Dar in anumite cazuri macrofagele devin deficitare si nu mai au capacitatea de a lupta. Curcuma contine numerosi compusi care ofera un impuls pentru buna functionare a acestor celule, poate chiar ajuta la incetinirea dezvoltarii bolii Alzheimer (in cazul in care este depistata din timp). Sunt necesare mai multe studii pentru a determina dozele necesare pentru un impact vizibil.

Salvie

Salvia pare a imbunatati memoria, iar in doua studii diferite, capsulele cu extract de salvie au imbunatatit performantele voluntarilor la exercitii de memorie, comparativ cu un placebo. Aceasta ameliorare s-a observat la numai doua ore dupa consumul tabletei. Alti cercetatori indica faptul ca uleiurile esentiale si extractele din aceasta planta blocheaza activitatea unei enzime care degradeaza neurotransmitatorii responsabili de invatare, memorie si atentie. Asadar, salvia sustine sistemul nervos dar se recomanda precautie in administrare, deoarece suplimentele pot fi periculoase pentru cei cu tensiune arteriala ridicata.

Usturoi

Ar fi cu totul miraculos daca un remediu impotriva cancerului s-ar gasi intr-un ingredient atat de comun: usturoiul. Insa contrar zvonurilor – lansate inca din 2007, cand studiul a fost publicat si ulterior interpretat in mod gresit – substantele sunt eficiente numai impotriva celulelor canceroase crescute in culturi de laborator. Nu putem aplica aceste date si nu putem afirma ca usturoiul este un remediu sigur impotriva cancerului, dar inceputul este promitator iar usturoiul este benefic pentru sanatate.

Sursa : curademiere.ro

Ultimele stiri

Stiri