marți, mai 30, 2023

Aceste remedii naturale iti curata arterele! Sunt la indemana oricarui om din Romania!

Afectiunile cardiovasculare sunt printre principalele cauze de deces la nivel mondial. In cazul acesta, importanta sanatatii sistemului cardiovascular nu poate fi contestata.

Exista numeroase plante care si-au dovedit eficienta in scaderea grasimilor din sange. Acestea nu inlocuiesc insa masurile ce tin de stilul de viata echilibrat, ci le completeaza.

Mesteacanul

Remediile pe baza de mesteacan au o puternica actiune depurativa, stimuland eliminarea reziduurilor si a excesului de colesterol din sange.

Intern, infuzia din fruze de mesteacan este recomandata in hipercolesterolemie, in hipertensiune, guta si edeme renale. Se prepara o infuzie din 3 lingurite de frunze de mesteacan uscate la 200 ml de apa; se consuma 3 cani pe zi.

Apa de ovaz

Sursa generoasa de fibre solubile, ovazul este un remediu excelent pentru persoanele cu colesterolul crescut. Pentru a beneficia de calitatile lui, il poti consuma in iarturi sau in diverse remedii.

De pilda, poti incerca apa de ovaz. Se adauga 3 linguri de ovaz intr-un litru de apa si se lasa peste noapte. Se consuma pe toata durata zilei urmatoare.

Anghinarea

Bogata in polifenoli si inulina, anghinarea stimuleaza secretia biliara a colesterolului si scade grasimile din sange. Este indicata infuzia, care se prepara din 2 lingurite de planta uscata la 250 ml de apa.

Se bea cate o cana cu jumatate de ora inaintea meselor principale ale zilei. Cura se tine 3 saptamani si se poate relua dupa o pauza de o luna.

Coriandrul

Acest condiment si-a demonstrat, in cadrul multor studii, utilitatea in reducerea nivelului grasimilor in sange. Planta stimuleaza activitatea unei enzime (LCAT, lecitin-colesterol-acil-transferaza) implicate in descompunerea si eliminarea colesterolului. Se recomanda infuzia, care se prepara dintr-o lingurita de fructe zdrobite la 300 ml de apa fiarta. Se consuma pe parcursul unei zile.

INFO: Boabele de mustar au proprietatea de a reduce colesterolul „rau“. Se recomanda consumul unei lingurite de boabe de mustar, de 3 ori pe zi, inainte de masa, pe o perioada de 30 de zile.

CITEŞTE MAI MULT ÎN PAGINA URMĂTOARE >>>>>

Ultimele stiri

Stiri