Aceste plante sporesc puterea de concentrare si previn declinul mental care apare odata cu inaintarea in varsta!

654

 

De un creier sanatos si de o putere de concentrare sporita avem nevoie toata viata, nu numai la scoala. De aceea, este important sa avem grija de creierul nostru cum putem mai bine. Citeste in continuare pentru a afla care sunt unele dintre cele mai importante trei plante care imbunatatesc memoria.

Exista numeroase plante care imbunatatesc memoria pentru ca stimuleaza circulatia sangvina la nivelul creierului.

Fie ca este vorba de oboseala mentala, pierderea memoriei pe termen scurt (acel enervant lapsus), concentratie scazuta sau greutatea de a-ti aminti lucruri importante, exista plante care imbunatatesc memoria si te pot ajuta. Unele dintre ele previn declinul cognitiv si ajuta persoanele in varsta sa-si recapete memoria.

Plante care imbunatatesc memoria. Ginko biloba

Extractele pe baza de ginko au actiune neuroprotectoare. Ajuta impotriva deteriorarii circulatiei sangvine cerebrale si periferice, ca urmare sunt indicate in cazul problemelor cauzate de aceasta, cum ar fi pierderea memoriei, stari depresive, dureri de cap etc. Produsele pe baza de ginko nu ar trebui sa lipseasca din dieta de intretinere a persoanelor de varsta a doua si a treia. Se folosesc sub forma de produse standardizate. In cazul in care nu exista alte indicatii din partea medicului, doza prescrisa este de 120-240 mg de extract uscat in forme farmaceutice lichide sau solide, administrate de doua sau trei ori pe zi.

Plante care imbunatatesc memoria. Rozmarinul

Rozmarinul este un condiment popular. Poate nu stiai, dar printre proprietatile sale este si cea de a imbunatati memoria. Are efect antioxidant si stimuleaza activitatea cerebrala. Un studiu arata ca mirosul uleiului esential de rozmarin imbunatateste activitatea cerebrala si are efecte pozitive asupra starii sufletesti. Mai mult, rozmarinul protejeaza impotriva bolilor neurovegetative cum este Alzheimerul. Consuma rozmarin in mancare. Pentru a avea un efect imediat si a putea sa te concentrezi mai bine, pune doua-trei picaturi de ulei esential de rozmarin pe o batista si inspira aroma. Bea ceai de rozmarin preparat dintr-o lingurita de frunze la o cana cu apa.

Plante care imbunatatesc memoria. Brahmi (bacopa monnieri)

Brahmi, cunoscut si sub numele de bacopa monnieri, este un popular remediu Ayurvedic. Stimuleaza activitatea cerebrala si este prescris pentru numeroase probleme cognitive, cum ar fi lipsa de concentrare, memorie slaba sau chiar depresie. Acttioneaza ca un tonic nervos, antioxidant si neuroprotector. Un studiu publicat in 2008, in ”Journal of Alternative and Complementary Medicine” arata ca brahmi a ajutat persoanele in varsta de peste 65 de ani sa-si recapete memoria. Pacientii cu depresie si anxietate au observat si o imbunatatire a simptomelor. Cosnuma o lingurita de suc extras din frunze de brahmi de doua trei ori pe zi. Daca nu ai posibilitatea, se poate gasi sub forma de suplimente alimentare.

Sursa: libertateapentrufemei.ro