marți, februarie 7, 2023

Aceste plante iti ofera un somn odihnitor si curata aerul din casa ta! Nu ar trebui sa lipseasca din dormitorul oamenilor din Romania!

Nu este nevoie de dai sute de lei pe purificatoare scumpe pentru a avea un aer curat in casa ta. Natura ti-a oferit solutia si poate fi aplicata de oricine doreste sa-si imbunatateasca starea de sanatate si echilibrul mental. Este foarte simplu.

Un somn linistit, in urma caruia sa te trezesti odihnit si plin de energie poate fi obtinut cu ajutorul mai multor factori. Trebuie ca dormitorul sa fie aerisit, sa ai o lenjerie care sa te faca sa te simti confortabil. Si mai este ceva: plantele de apartament iti pot fi de mare ajutor.

Aloe vera

Pentru ca ajuta la purificarea aerului din incapere, aloe vera este o planta pe care o poti tine in dormitor. Aceasta purifica aerul, mai ales ca ajuta la absorbtia unor substante daunatoare, cum sunt formadelhida si benzenul.

De asemenea, produce si oxigen pe te timpul noptii, ceea ce nu este un lucru des intalnit printre plantele de apartament.

Ficusul

Ficusul Benjamina poate fi considerata planta de apartament numarul 1 in ceea ce prveste purificare aerului dintr-o incapere. Aceasta ajuta la eliminarea a peste 70% din benzen, toluen si alte substate daunatoare care pot fi emise in aer, mai ales daca in incapere exista materiale sintetice. De aceea, vei avea o incapere aerisita, loc in care te vei odihni mult mai bine.

Palmier Areca

Palmierul Areca ajuta la purificarea aerului, caci absoarbe dioxidul de carbon si alte toxine. De asemenea, palmierul Areca este de ajutor si pentru umidificarea aerului, fiind cea mai buna solutie naturala in acest sens. In timpul iernii chiar poate inlocui umidificatoarele din incapere. Si palmierul Bambus ajuta la purificarea aerului.

Lavanda

Pentru ca are un efect de relaxare, lavanda este o alta planta pe care o poti tine in camera in care dormi. Aceasta trebuie insa sa fie tinuta la lumina, pe pervaz, caci ii plac locurile luminoase.

Feriga de Boston

O alta planta care mentine aerul curat in camera este feriga de Boston. Tine ghiveciul intr-un loc in care soarele sa nu bata direct. De asemenea, este sensibila la temperaturile scazute.

Sursa: clicksanatate.ro

Ultimele stiri

Stiri