Aceste obiceiuri iti incetinesc metabolismul si le faci mult prea des crezand ca sunt sanatoase!

765

Se intampla adesea sa vedem pe cineva intr-o forma incredibila si sa presupunem ca tine o multime de diete sau ca urmeaza un program strict de exercitii fizice. Dar, e uimitor atunci cand afli ca nu face nimic pentru asta. Secretul este metabolismul sau. Citeste in continuare pentru a afla care sunt obiceuiurile care te pot ajuta sa-ti accelerezi metabolismul.

De ce unii oameni pot manca in exces fara a avea consecinte, in timp ce altii se lupta sa ramana in forma prin diete stricte?

Nu este vorba neaparat de genetica, spune Josh Axe, un reputat medic specialist in nutritie. Raspunsul ar putea fi obiceiurile de zi cu zi ale fiecaruia.

Termenul de metabolism se refera la toate procesele chimice care au loc in organismul nostru pentru a ne mentine in viata si in stare de functionare. El desemneaza cat de eficient transforma corpul uman caloriile pe care le primim din alimente in energie utilizabila.”

Exista cativa factori de care trebuie sa tinem cont, inainte de a ne lansa in procedee extenuante si deseori neeficiente sau chiar daunatoare.

Trebuie sa ne acordam o perioada suficienta de somn

Schimbarea dietei nu este singurul mijloc de a accelera un metabolism lent. Unul dintre cele mai simple moduri de a ajuta organismul sa metabolizeze hrana este de a ne revizui programul de somn.

Studiile sugereaza ca eliminarea aparatelor tehnologice din camera si blocarea luminii artificiale poate ajuta la imbunatatirea somnului.

Consumul in exces de cereale integrale

Cereale integrale reprezinta o mare sursa de fibre si substante nutritive esentiale, dar nutritionistul avertizeaza ca nu toate cerealele sunt usor de digerat. Si in acest caz, se recomanda respectarea sfatului „totul cu moderatie”.

Consumul exagerat de sucuri de fructe

Excludem din start sucurile industriale si ne referim, desigur, la cele naturale, facute la blender sau storcator. Este important sa ne hidratam, dar asigurati-va ca alegeti bautura corecta.

Consumul de fructe intregi are o valoare nutritionala mai mare decat sucul proaspat stors. Sucul ramas din fructul care a avut fibra indepartata reprezinta o sursa mai mare de zaharuri. Acestea sunt asimilate in sange mult mai repede, in lipsa stabilizatorului metabolic reprezentat de fibrele din pulpa fructului. Odata intrat in sistem, zaharul in exces induce o explozie energetica, apoi o scadere brusca a tonusului. Iar cateodata ingrasarea, asa ca atentie si aici la moderatie.

Sursa: realitatea.net