joi, martie 23, 2023

Aceste informatii ar trebui sa ajunga la toti parintii din Romania! Iata cat zahar contine un pahar cu suc!

Trebuie sa recunoastem ca de fiecare data cand copilul vrea sa bea ceva racoritor, prefera o bautura dulce. Ori un suc carbogazos de genul Fanta sau Cola ori alte combinatii colorate si dulci. Atat de dulci incat daca le gusti iti dau senzatia de voma, daca esti ne-obisnuit cu asemenea produse. Iata ce contin aceste bauturi si iata si raspunsul la intrebarea: de ce mai cumpara parintii astfel de bauturi nesanatoase pentru copiii lor …

Asociatia Pro Consumatori a realizat un studiu asupra sucurilor pe care le gasim in magazine iar rezultatele ar trebui sa ne ingrijoreze. Cele mai multe nu au nici macar o urma de suc natural, sunt pline de aditivi si conservanti.

REZULTATELE STUDIULUI:

54% dintre sucurile analizate contin intre 4 si 11 aditivi!

5 lingurite de zahar intr-un pahar de suc pentru copii!

46% dintre sucurile analizate contin conservanti artificiali!

46% dintre sucurile analizate contin arome artificiale!

40% dintre sucurile analizate contin suc de fructe in proportie de pana la 5%

Toate produsele analizate contin acid citric!

Asociatia Pro Consumatori (APC) a achizitionat 35 de bauturi racoritoare, care prin forma si conceptia grafica a ambalajului urmaresc atragerea atentiei copiilor si influentarea acestora in privinta alegerii si consumului. Studiul a fost realizat de catre o echipa de experti a APC Romania, coordonata de conf. univ. dr. Costel Stanciu. La realizarea acestui studiu s-a avut in vedere urmatorul obiectiv: Analiza ingredientelor folosite la fabricarea acestui tip de produs pentru prezentarea unor puncte de vedere.

Ingredientele regasite in compozitia sucurilor  analizate sunt urmatoarele: apa, zahar, sucuri de fructe in proportii variabile si insignifiante (mere, portocale, capsuni, zmeura, lamai verzi, fructul pasiunii, piersici, ananas), acid citric, guma caruba, guma arabica, guma esterica, guma de acacia, pectina, beta-caroteni, beta-apo-8-carotenal, antocianine, acid ascorbic, benzoat de sodiu, sorbat de potasiu, lactat de calciu, sucraloza, acesulfam K, acid fosforic, carboximetil celuloza, ciclamat de sodiu, zaharinat de sodiu, aspartam, caramel sulfit de amoniu, cosenila, verde natural CI 5, carmoxina, carbonat de calciu si arome artificiale.

CITEŞTE MAI MULT ÎN PAGINA URMĂTOARE >>>>>

Ultimele stiri

Stiri