luni, mai 29, 2023

Aceste informatii ar trebui sa ajunga la toate femeile din Romania! Iata de ce nu e bine sa porti sutien!

 

Desi s-a mai discutat pana acum despre motivele pentru care ar trebui sa porti sutien mai rar, cu siguranta motivele de mai jos te vor ajuta sa ai parte de o alegere mai usoara.

Chiar daca este o piesa vestimentara esentiala, sutienul poate sa fie benefic pentru sanatate mai mult daca e purtat rareori. Este important ca femeile care nu pot renunta la el sa aleaga unul potrivit, oricata senzualitate li s-ar parea ca le confera un sutien stramt, de tipul push-up.

Previi lasarea sanilor

Multe femei cred ca sutienul le scapa de efectul inestetic al sanilor lasati. Din pacate, adesea tocmai sutienul este cel care provoaca acest aspect neplacut.

Purtarea lui constanta duce la slabirea tesutului mamar, iar, odata cu trecerea anilor, sanii isi pierd din fermitate. De asemenea, ligamentele care asigura sustinerea naturala a sanilor pot fi atrofiate in urma purtarii sutienului.

Iti imbunatatesti circulatia sangelui

O circulatie mai buna a sangelui iti asigura si o piele mai sanatoasa, o mai buna functionare a inimii si a organelor vitale in general, deoarece au parte de o buna oxigenare. Purtarea sutienului, mai ales a unui nepotrivit, e posibil sa stranga foarte mult pieptul.

Purtarea sutienului chiar si pe parcursul noptii, in timp ce se odihnesc, le supune pe multe femei unui risc in plus: cresterea cu 125% a sanselor de a suferi de cancer mamar.

S-a dovedit ca femeile care au fost diagnosticate cu aceasta maladie nu renuntau la sutien nici in timpul somnului, purtandu-l pana la 12 ore pe zi. Stransoarea nu permite eliminarea toxinelor prin intermediul nodurilor limfatice, ceea ce provoaca retinerea de lichide si formarea chisturilor.

Eviti iritatiile

Pielea sanilor poate avea de suferit din cauza unui sutien prea stramt, purtat o perioada lunga de timp. Din cauza caldurii si umiditatii care favorizeaza aparitia fungilor. Daca pielea nu are posibilitatea sa respire, se ajunge la aparitia iritatiilor si a petelor maronii (hiperpigmentatie).

Sursa: clicksanatate.ro

Ultimele stiri

Stiri