Caderea parului iti face probleme? Cauti un tratament care functioneaza fara efecte secundare si fara substante chimice sau medicamente? Ar trebui sa incerci urmatorul remediu sanatos pe care poti sa-l prepari foarte simplu la tine acasa.
Daca din nucile verzi se prepara o delicioasa dulceata, iar fructele uscate sunt un ajutor de nadejde in scaderea colesterolului, nici frunzele nu trebuie ignorate. Acestea au proprietati antiinflamatoare si antibacteriene, iar beneficiile nu se opresc aici.
Frunzele de nuc au in componenta lor tanini, care combat inflamatiile si grabesc vindecarea iritatiilor. Pentru ceai sau infuzie se folosesc doar frunze cat mai verzi, fara pete. Se spala si se lasa la uscat, dupa care se maruntesc.
Pentru infuzie, pune 1 lingurita de frunze uscate intr-o cana de apa fierbinte si lasa la infuzat 5-6 minute, vasul fiind acoperit, dupa care strecoara. Infuzia din frunze de nuc pote fi folosita atat in scop intern cat si extern. Pentru decoct, fierbe 5 minute o lingurita si jumatate de frunze de nuc tocate in 300 ml apa. Strecoara si lasa la racorit.
Remedii cu beneficii multiple
• Acest leac natural poate fi folosit de femei si de barbati deopotriva, deoarece opreste caderea parului, prevenind astfel calvitia. Dupa samponare si clatire, aplica pe par 250 ml de ceai concentrat din frunze de nuc. Perie parul si lasa-l sa se usuce natural. Repeta tratamentul de cel putin 2 ori pe saptamana. Ceaiul intareste radacina firului de par si, in plus, indeparteaza matreata.
• Te confrunti cu transpiratie abundenta a mainilor, a axilelor si a picioarelor in sezonul cald? Atunci bea cate 2 cani din ceai de frunze de nuc. Remediul imbunatateste circulatia sangelui si regleaza functionarea glandelor sudoripare.
• Intrucat au proprietati astringente, frunzele de nuc sunt recomandate celor care sufera de acnee. Inmoaie decoctul de nuc racit in dischete demachiante, stoarcele putin si pune comprese pe zonele afectate. Dupa 10-15 minute sterge fata cu decoct si lasa sa se usuce. Este la fel de eficient si pentru alte probleme ale pielii cum ar fi psoriazisul, dermatita seboreica sau eczemele. Pentru a creste eficienta tratamentelor, poti face si bai. Adauga in apa de baie 2 litri de ceai concentrat si stai 10-15 minute.
• Infuzia din frunze de nuc este recomandata celor care sufera de probleme gastrointestinale, cum sunt gastritele si enteritele (inflamatia mucoasei intestinului subtire). Are rol antiinflamator, imbunatatind functionarea ficatului, in timp ce stimuleaza digestia.
• Rosul in gat este o afectiune des intalnita in sezonul cald, mai ales cand se consuma bauturi reci. Inainte sa apelezi la medicamentele clasice, poti incerca gargara cu ceai din frunze de nuc. Tratamentul se urmeaza de 3 ori pe zi, pana la disparitia simptomelor.
• Somnul agitat, cu episoade dese de trezire nocturna, poate duce la aparitia oboselii, care te impiedica sa te concentrezi pe parcursul zilei. Pentru a te putea odihni noaptea, bea cu o ora inainte de culcare o cana cu infuzie din frunze de nuc. Ii poti imbunatati gustul cu o lingura de zeama de lamaie sau de miere.
Sursa: clicksanatate.ro