joi, martie 23, 2023

Aceste exercitii te vor ajuta sa ai o memorie buna pana la o varsta inaintata!

Putini dintre noi stiu ca exista anumite exercitii cu ajutorul carora ne putem imbunatati memoria. Creierul este asemenea unui muschi si poate fi supus unor exercitii care sa-i imbunatateasca capacitatile. In cele ce urmeaza va vom prezenta exercitii care va vor ajuta sa aveti o memorie buna indiferent de varsta.

Uitati numele colegilor de birou, cheile sau ochelarii. E clar: aveti probleme cu memoria. Iata 7 exercitii pentru a o memorie buna.

1. Jucati-va! Scrabble, sah, bridge, carti… Si daca nu aveti un partener de joc, mai exista si cuvintele incrucisate.

2. Invatati! Intelesul corect al unor cuvinte. Sensul unor neologisme. O limba straina. Retineti numere de telefon noi, lista de cumparaturi.

3. Dormiti! Pentru creier, noaptea este un sfetnic bun, in sensul ca in timpul somnului nocturn el isi claseaza informatiile colectate ziua. Daca pierdeti noptile, pierdeti si sansa ca creierul sa-si faca ordine in privinta amintirilor.

4. Alimentatie echilibrata! Zilnic, oferiti-i creierului ceva ce ii place, respectiv peste, nuci, icre…

5. Alcool cu masura! In timp, alcoolul in exces provoaca leziuni ireversibile ale neuronilor. Asa se explica alterarea majora a memoriei in cazul alcoolicilor.

6. Verificarea cunostintelor! Daca aveti timp, puteti sa va verificati cunostintele de astronomie, de logica, de ornitologie, de geografie… Este un exercitiu excelent pentru protejarea memoriei.

7. Cititi! Activitate cerebrala excelenta, cititul pune la treaba neuronii, imbunatatind performantele capacitatii de memorare. Scoate la suprafata amintiri nebanuite, creeaza corelatii si mentine sprin-teneala generala a creierului.

Sursa: jurnalul.ro

Ultimele stiri

Stiri