Aceste alimente iti distrug sanatatea!  Toti oamenii din Romania la mananca in timpul postului!

954

 

In cazul in care obisnuiesti sa tii post sau daca urmezi o dieta vegana, mai mult ca sigur alimentele cum ar fi pateurile, salamurile de soia si alte alimente “vegetale” nu lipsesc din dieta ta.  Citeste in continuare pentru a afla care este motivul pentru care ar trebui sa renunti complet la aceste alimente.

Crenvursti vegetali, pateurile si salamul de soia sunt doldora de chimicale menite sa suplineasca lipsa materiei prime – carne, lapte si oua, si duc ideea de purificare a organismului in derizoriu.

In categoria produselor nocive intra pateurile vegetale si “mezelurile”, din cauza continutului mare de “E-uri” sau alte sintetice menite sa faca produsul sa semene cat mai mult la gust, miros si culoare cu alimentul pe care il imita.

Dintre toate produsele de soia, cea mai sanatoasa este branza tofu. Pe locul urmator se afla laptele de soia, pe care il puteti consuma zilnic.

Medicii atrag atentia ca anumite produse sunt de post doar cu numele, pentru ca pe eticheta se regasesc ingrediente “de dulce”. Exista unele tipuri de cascaval din soia care contin cazeina (proteina din lapte care contribuie la coagularea acestuia).

Singura solutie ca sa nu fiti pacalit de comercianti este sa verificati foarte atent eticheta. Ingrediente precum cazeina, derivat de ou, zer, praf de zer nu au ce sa caute intr-un produs de post.

Sfatul specialistilor in alimentatie este sa ocoliti produsele care contin polifosfati (E452), glutamat monosodic (E 621) si coloranti chimici de sinteza. Cel mai des intalniti sunt tartrazina (E102), galben de chinolina (E 104) si carmin (E 120). Acesta din urma este obtinut dintr-o insecta si, cu toate acestea, se regaseste in unele produse de post. Alte substante de care trebuie sa va feriti sunt conservantii-benzoati (E 211, E212, E213) si de nitriti (E251), cazeinat de sodiu, care este, de fapt, o proteina din lapte, substante de ingrosare – gume guar-E412, xantan- E415, gelan-E418, caruba-E410 si guma arabica sau acacia-E414-, sulfati/sulfiti (E227, E228), BHA (E320)-foarte nociv pentru sanatate, caramel (E150) si EDTA (E385), care se foloseste in special in conserve si este unul din cei mai periculosi aditivi.

Sursa: realitatea.net