Aceste 10 obiceiuri stimuleaza activitatea creierului

838

Creierul nostru este asemenea unui muschi si de aceea trebui supus unor seturi corecte de exercitii. Citeste in continuare pentru a afla care sunt modalitatile prin care poti avea un creier in forma indiferent de varsta.

Pentru a ne pastra mintea sanatoasa, este foarte important sa facem zilnic activitati care sa solicite creierul. Acestea stimuleaza si imbunatatesc memoria, dar au si efect calmant. Cum se spune: „O minte sanatoasa intr-un corp sanatos.”

10 obiceiuri care stimuleaza activitatea creierului si cresc nivelul IQ-ului:

Observa

A vedea nu este acelasi lucru cu a observa. Observarea inseamna analizarea a tot ceea ce vezi. Atunci cand observi, vezi foarte multe lucruri pe care pana acum nu le-ai vazut. Trebuie sa absorbi tot ce este in jurul tau, si sa dai frau liber imaginatiei.

Invata

Trebuie sa fii deschisa la orice este nou. Nu trebuie sa te opresti niciodata din invatat. Omul cat traieste, invata. Asadar, nu inceta sa procesezi fiecare informatie pe care o poti capta de la oamenii care sunt experti in alte domenii, si nu numai.

Asculta

Atunci cand asculti ce se aude in jurul tau, absorbi o parte din lume. Daca te plimbi in parc, sau te duci spre casa si mergi pe jos, fii atenta la oamenii din jur, la ce vorbesc, la ce fac. Vei vedea felul in care ei gandesc. De asemenea, iti poti face un obicei in a asculta muzica.

Experimenteaza

Daca nu iesi din zona de confort cu care te-ai obisnuit si nu esti deschisa la noi lucruri, poti pierde ceea ce ti-ar putea schimba viata sau felul de gandire. Cauta cursuri la care-ti face placere sa iei parte, sau alege sa inveti mai multe despre un domeniu care te atrage.

Investeste in tine

Nu te opri niciodata la un singur lucru. Invata cat mai multe, gradual, din diferite domenii, deoarece creierul nu este setat sa proceseze doar o singura informatie. Prin citirea cartilor iti stimulezi creierul si afli lucruri noi, dezvaluite din mai multe puncte de vedere.

Vorbeste

Invata de la oamenii din jurul tau. Imparte cu cei din jur atunci cand descoperi ceva nou. Spune-le prietenilor care-ti sunt idealurile, dorintele.

Practica exercitii

Corpul si mintea sunt un intreg. Atunci cand unul nu se simte bine, celalalt suporta consecintele. Rezerva-ti 20 de minute in fiecare zi pentru a face diferite exercitii, pentru a oxigena creierul. Incepe cu exercitii simple.

Mediteaza

Dupa ce vei incepe sa meditezi, te vei cunoaste mai bine. Elibereaza-ti mintea si relaxeaza-te. In momentul in care vei incepe sa te desprinzi de ce este in jurul tau, iti vei da seama cat de eficient este creierul.

Analizeaza posibilitatile

Incearca sa vezi mai departe. Vezi care sunt si celelalte posibilitati/raspunsuri, si alege mereu logic. Nu te opri niciodata la prima idee. Posibilitati si solutii sunt multe, ele doar trebuie gasite.

Joaca-te cu mintea

Nu este nimic rau daca vorbesti cateodata cu tine insuti. Atunci cand iti creezi un univers in cap, orice este posibil. Astfel soliciti creierul, iar sentimentele devin mai pozitive.

Pentru ca aceste metode sa fie eficiente, ele trebuie practicate zilnic. Asadar, nu uita: asculta, observa, si vezi care sunt avantajele lumii in care traiesti.

Sursa: clickpentrufemei.ro