luni, mai 29, 2023

Acesta este un drog si distruge santatea oamenilor din Romania! Iata ce efecte are aceasta otrava asupra noastra!

Glutamatul de sodium E621 este aditivul adaugat in toate alimentele si in toate preparatele din restaurante. Scopul utilizarii pudrei cristaline, asemanatoare cu zaharul sau sarea, este de a intensifica aroma mancarii pentru a obtine mai mult profit.

Glutamatul de sodiu creste pofta de mancare, determinandu-i pe oameni sa manance exagerat de mult, ceea ce in timp duce la ingrasare. Medicii atrag atentia asupra faptului ca din cauza acestui aditiv se declanseaza dependentele de mancare.

Potrivit healthylifetricks.com, substanta se gaseste in carnati, salam, chipsuri, mixurile pentru supa, alimente conservate si bere, iar companiile din industrie o utilizeaza pentru a oferi savoare alimentelor de proasta calitate si pentru a reduce costurile de productie.

Glutamatul de sodiu fost descoperit in 1907 de Ikeda Kikunae, in timp ce facea diferite experimente. Japonezul incerca sa descopere  substanta cu ajutorul careia aroma naturala a alimentelor congelate sau conservate putea fi imbunatatita.

In scurt timp, a devenit extrem de popular in America. Glutamatul de sodium are un efect negativ asupra papilelor gustative, iar consumul exagerat de alimente care au in componenta acest aditiv provoaca ameteli, migrene, palpitatii, slabiciuni si dureri in piept.

Specialistii sustin ca glutamatul este substanta din cauza careia nu putem renunta la chipsuri, snacksuri si semi-preparate.

Sursa: jurnalul.ro

Ultimele stiri

Stiri