Acesta este motivul pentru care iaurtul nu ar trebui sa lipseasca din dieta diabeticilor!  

893

Iaurtul este una dintre cele mai sanatoase alegeri alimentare si nu ar trebui sa lipseasca din dieta persoanelor sanatoase, dar mai ales din dieta celor care sufera de diabet. Citeste in continuare pentru a afla de ce.

Consumul de iaurt poate reduce riscul de a dezvolta diabet zaharat. Este o boala care afecteaza o mare parte a populatiei la nivel mondial, spun specialistii.

Din pacate, datele arata ca din ce in ce mai multi tineri sufera acum de diabet. Noi cercetari arata ca iaurtul are capacitatea de a reduce riscul de a dezvolta diabet zaharat.

Stiti ca exista diabet de tip 1 si binecunoscutul diabet de tip 2. Un procent foarte mare de pacienti sufera de al doilea tip de diabet. Acesta consta in faptul ca organismul nu produce suficienta insulina sau este rezistent la ea. Oamenii diagnosticati cu tipul 2 de diabet prezinta un factor de risc mare de imbolnavire a inimii si accident vascular cerebral.

Probioticele care sunt prezente in iaurt sunt microorganisme responsabile pentru functionarea corecta a tractului digestiv.

Inca nu sunt suficiente informatii cu privire la: Cum ne protejeaza laptele impotriva diabetului. Dar este clar ca persoanele cu rezistenta la insulina, sufera de probleme cu greutatea.

Prin urmare, probiotice din lapte vor ajuta la reglarea metabolismului. Si, prin urmare, au cele mai bune rezultate.

Consumul de iaurt nu ne poate ajuta sa ne facem sanatosi in caz de diabet zaharat, dar poate imbunatati in mod semnificativ situatia si ajuta mult functiile din organism.

Sursa: imaginea.info