Acesta este adevarul despre pasta de dinti! Iata ce nu ti-a spus nimeni pana acum!

779

Chiar daca este un produs care ar trebui sa contribuie la ingrijirea dintilor nostri, se pare ca acesta are un efect periculos asupra organismului din cauza substantelor pe care le contine. Citeste in continuare pentru a afla ce contine pasta de dinti si ce efecte au aceste substante asupra organismului tau.

Pasta de dinti, chiar daca (intr-o forma sau alta) a fost folosita de omenire inca din timpul grecilor antici, formula (asa cum o stim noi) nu a devenit populara decat pana lain preajma Primului Razboi Mondial. De indata ce companiile au inceput procesul de fabricare a pastei de dinti, oamenii au inceput sa achizitioneze amestecul magic – un produs care produce garantat dinti stralucitori. Dintii albi erau la moda dupa ce Primul Razboi Mondial s-a incheiat, iar pasta de dinti a devenit rapid un produs fara de care majoritatea oamenilor pur si simplu nu puteau trai.

Pasta de dinti este un element pe care aproape toata lumea il foloseste astazi, insa ce face ca acest preparat sa fie atat de special? Fie ca te speli pe dinti o data sau de trei ori pe zi, sunt sanse mari sa nu fi citit lista de ingrediente; unii cred ca ingredientele continute intr-un pachet standard de pasta de dinti sunt esentiale – altii cred ca apa poate fi la fel de eficace. In final, exista un motiv bun de ce pe majoritatea pachetelor de pasta de dinti se avertizeaza: „A nu se ingera!”

Deci, ce contine pasta de dinti?

Formaldehida – acelasi ingredient fara de care antreprenorii de pompe funebre nu pot trai, poate fi gasit in interiorul tubului de pasta de dinti. Formaldehida omoara toate acele bacterii mici care urca pe dinti dupa ce mancam sau dormim. In cazul in care o cantitate mare de formaldehida este ingerata accidental, rezultatul ar putea fi fatal. Ingestia severa de formaldehida duce la icter, leziuni renale, leziuni hepatice si eventual moarte.

Detergent – Spuma, spuma, ce curatenie! Ce ar fi pasta de dinti fara acel sentiment satisfacator produs de spuma? Producatorii utilizeaza detergenti pe baza regulata, pentru a potoli setea maselor care prefera pasta de dinti topita. In timp ce spuma poate fi distractiva, trebuie sa fim atenti la ingerarea accidentala a unei cantitati mari de spuma – detergentul inghitit poate provoca arsuri ale tractului digestiv.

Alge – Elastice si unsuroase, algele marine sustin structura pastei de dinti. Fara alge, pasta de dinti s-ar dezintegra! Vestea buna este ca algele marine nu sunt toxice. De fapt, algele marine au o serie de beneficii nutritionale, desi uneori, o vizita la un bar de sushi poate fi o modalitate mai buna de a obtine aceste beneficii.

Ulei de menta – Mentolat, Mentolat, Mentolat! O respiratie proaspata poate fi pastrata proaspata doar cu ajutorul uleiului de menta! In timp ce traiti o senzatie racoritoare atunci cand va spalati pe dinti folosind pasta de dinti, uleiul de menta poate provoca un puls lent, arsuri la stomac si tremurul muscular daca este ingerat.

Parafina – La fel de unsuroasa ca produsul petrolier din care este derivata, parafina contribuie la consistenta moale a pastei de dinti. Dupa cum s-ar putea imagina, parafina nu a fost menita consumului alimentar. Daca se intampla sa inghiti acest ingredient, te poti trezi cu dureri abdominale, greata, varsaturi, constipatie severa.

Glicerina glicol – Nu ati auzit de acest ingredient inainte? Glicolul glicerina se adauga la pasta de dinti pentru a preveni uscarea pastei de dinti – este, de asemenea, gasit in antigel. Chiar daca glicerina nu este toxica, acest aditiv poate provoca greata daca este inghitit.

Creta – Intr-adeva, creta. Datorita faptului ca este facuta din exoschelete, e destul de greu de indepartat ulterior de pe dintii dvs perfecti. Praful de creta poate cauza probleme pulmonare in caz de inhalare, prin intermediul pastei de dinti, iar inghitirea chiar si a unei cantitati mici ar putea cauza sangerare interna.

Dioxid de titan – Acesta este un alt ingredient comun in pasta de dinti, desi se gaseste de obicei in vopseaua alba. Atunci cand este adaugat in pasta de dinti, dioxidul de titan are acelasi efect pe dinti precum pe pereti: ii pastreaza frumosi si albi (pentru cateva ore, cel putin!). Ingerarea dioxidului de titan nu este toxica, dar nici nu este recomandat.

Zaharina – Ceva trebuie sa fie in stare sa combata gustul teribil de detergent! Zaharina este dulce, dar nu prea dulce – exact cum majoritatea oamenilor prefera pasta lor de dinti. Zaharina a fost un subiect fierbinte de dezbatere, inca din timpurile lui Theodore Roosevelt la Casa Alba. USDA a incercat sa interzica substanta in 1972; in ciuda acestui fapt, este considerat un produs „sigur” pentru a fi ingerat astazi.

Mentol – Un ingredient ultim pentru a adauga o nota mentolata respiratiei tale. Fara mentol, pasta de dinti ar putea avea gust de creta, glicerina, parafina, detergent, dioxid de titan si alge marine. Mentolul este considerat sigur pentru ingerare, insa sorbind un ceai de menta este o idee mult mai buna decat de mestecat dintr-un tub de pasta de dinti.

Sursa: rador.ro