Acesta este adevarul despre legumele congelate din magazine pe care comerciantii il tin ascuns!

717

 

Se intampla mai ales in perioada iernii, atunci cand legumele proaspete nu sunt atat de accesibile, sa folosim legume congelate. Cu toate acestea, acestea difera de cele naturale dincolo de starea in care se regasesc acestea. Citeste in continuare pentru a afla adevarul despre aceste legume.

Legumele congelate, in functie de tipul lor, pot fi la fel de hranitoare ca si cele crude, cu toate ca in cazul primelor continutul nutritional este usor mai scazut. In functie de tipul lor alimentele au o perioada de pastrare in congelator care poate varia de la o luna sau doua pana la aproape un an.

Fructele si legumele congelate, in cele mai multe cazuri, sunt „procesate” la scurt timp dupa ce au fost culese, in punctul maxim de coacere. Procesarea consta, mai intai, in aducerea vegetalelor la temperatura de fierbere pana cand acestea sunt pe jumatate fierte.

Dezavantajul este ca astfel se pierde o parte din continutul de vitamina C si de vitamine din complexul B. Apoi, ele sunt aduse brusc la temperaturi foarte scazute.

Specialistii spun ca prin aceasta metoda se pastreaza o mare parte din substantele nutritive ale legumelor.

Pentru ca legumele sa-si pastreze vitaminele si substantele nutritive trebuie actionat rapid si acestea sa fie repede congelate. Vitaminele se pierd prin expunere prelungita la lumina (de exemplu, vitamina C se pierde circa 40% in primele 24 de ore de la recoltare).

Unii specialistii sustin legumele si congelate au un nivel mult mai mare de nutrienti decat cele proaspete, intrucat sunt congelate imediat dupa ce sunt culese.

Pe de alta parte, cele de pe rafturile magazinelor sunt culese inainte de a fi complet coapte pentru a nu se strica pana ajung in magazinele de desfacere.

Printre alimentele care nu trebuie pastrate in congelator se numara: salatele, vinetele, cartofii, varza, ridichile sau castravetii.

Sursa: realitatea.net