duminică, februarie 5, 2023

Acest remediu traditional romanesc te poate vindeca de numeroase afectiuni – Macesele

Atunci cand eram racit, pe langa alte remedii traditionale, mama obisnuia sa-mi prepare in copilarie ceai de macese. Nu treceau cateva minute de la consumarea ceaiului si starea mi se schimba simtitor. Nu stiam ce este acea bautura acrisoara, dar acum stiu si de aceea va recomandam sa consumati macese, nu numai in perioada anotimpului rece, ci pe tot parcursul anului.

Măceșele sunt o sursă grozavă de vitamine: conțin o cantitate deloc de neglijat de vitamina C, dar și de vitaminele A, B1, B2, PP şi K.  De asemenea, ele sunt bogate în magneziu, potasiu și fosfor. Toți acești compuși fac ca măceșele să aibă numeroase proprietăți benefice pentru organism.

Măceșele pot fi consumate crude, în salate. Însă, pentru tratarea diverselor afecțiuni se pot cumpăra din farmacie (sau – de ce nu – să le preparați chiar acasă) ceaiuri, tincturi și decoct – toate pe bază de măceșe, în funcție de ce aveți nevoie.

Luptă împotriva răcelilor și gripelor

Preparatele farmaceutice din măceșe sunt recomandate în prevenirea şi tratarea răcelilor, virozelor și gripelor. Iată cum se administrează în aceste afecțiuni!

Infuzie: Puneţi 2-2,5 g de fructe la o cană de apă clocotită. Lăsaţi să infuzeze timp de 12 minute, apoi strecuraţi. Beţi 3 căni pe zi.

CITEŞTE MAI MULT ÎN PAGINA URMĂTOARE >>>>>

Ultimele stiri

Stiri