sâmbătă, aprilie 1, 2023

Vin de pelin – Acest remediu traditional romanesc poate trata urmatoarele boli!

Uimitoarele sale proprietati diuretice, desinfectante, detoxifiante si nu numai au fost cunoscute inca din antichitate. Pelinul este un real ajutor in cazul multor boli. In cele ce urmeaza veti afla ce puteti trata cu ajutorul vinului de pelin.

Originar din Asia, Africa si Europa, pelinul are actiune antiparazitara, antihelmintica, stomahica, carminativa, analgezica. Stimuleaza si usureaza digestia, este un bun tonic digestiv si nervos.

Pentru a prepara vinul de pelin, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

un litru de vin bio sau organic

4 linguri de planta uscata si maruntita.

Adaugati planta intr-un borcan din sticla, turnati vinul, inchideti ermetic vasul si lasati-l la macerat timp de 15 zile, agitand zilnic recipientul de 4-5 ori.

La sfarsit se filtreaza, iar vinul astfel obtinut se pastreaza in recipiente din sticla, de culoare inchisa, intr-un loc racoros.

Se administreaza cate 50 ml de vin, dimineata, cu 20-30 de minute inainte de micul-dejun, pentru o perioada de cel mult 14 zile.

Remediul este eficien in caz de:

hipertensiune

lipsa poftei de mancare

edem renal

senzatie de voma

gastrita hipoacida

dispepsii

constipatie

detoxifiere

paraziti intestinali.

Este important de retinut ca doza recomandata nu trebuie depasita, supradozajul putand cauza ameteala, halucinatii, pierderea cunostintei, pierderea memoriei, convulsii sau chiar moartea.

De asemenea, consumul de pelin este contraindicat femeilor insarcinate, celor care alapteaza si bolnavilor care sufera de afectiuni intestinale acute sau boli nervoase.

Sursa: doxologia.ro

 

Ultimele stiri

Stiri