Acest ingredient iti distruge oasele, dar tu il consumi zi de zi!

666

 

Despre efectele zaharului asupra sanatii organismului s-a scris foarte mult. Cu toate acestea, foarte multi dintre noi continuam sa consumam acest ingredient in cantitati ingrijoratoare. Citeste in continuare pentru a afla ce efect are acest ingredient asupra oaselor tale.

Nu mai este un secret ca zaharul poate face cu adevarat rau sanatatii noastre prin cresterea riscului de obezitate, diabet, stricaciuni la nivelul dintilor si boli de inima. Acesta afecteaza comportamentul si dezvoltarea in randul copiilor, insa, foarte putine cunosc adevaratele efecte ale acestuia la nivelul oaselor.

Asa cum spun specialistii, se pare ca zaharul nu face nimic altceva decat sa erodeze cartilajul- tesutul care ne mentine oasele puternice; si ce este si mai trist este ca ajungem sa consumam zahar in fiecare zi si nu tinem sub control cantitatea.

Zaharul cauzeaza pierderi de calciu

Calciu este o minerala vitala pentru sanatatea oaselor noastre deoarece ajuta la mentinerea structurii solide. Lipsa de calciu duce la osteoporoza.

Consumul excesiv de zahar dizolva extraordinar de repede doza de calciu din organism si o elimina prin urina, asa cum spun oamenii de stiinta, conform studiilor efectuate.

Pentru a ajuta oasele sa se „reconstruiasca” si sa evitam pe cat posibil riscul de osteoporoza, este aproape esential sa descrestem considerabil cantitatea de zahar din dieta noastra zilnica.

Cortizolul este acel hormon din organism care are nevoie sa se regaseasca la un nivel optim pentru ca functiile corpului, dintre cele mai importante, sa functioneze in norme. Cand nivelul de cortizol este ridicat, acesta afecteaza sanatatea generala in foarte multe moduri- poate duce la o imunitate scazuta, la grasime abdominala si chiar poate pune in pericol, serios, tesuturile oaselor tale.

Majoritatea oamenilor sunt la curent cu rolul pe care-l joaca stresul intr-un nivel crescut de cortizol, insa, si zaharul este responsabil cam in aceeasi masura.

Zaharul „fura” magneziul oaselor noastre

Magneziul este esential pentru o densitate corecta si sanatoasa a oaselor; este foarte important pentru persoanele ce sufera de osteoporoza sa creasca doza zilnica de aceasta minerala pentru a-si mentine oasele sanatoase.

Zaharul procesat este de asemenea responsabil pentru o cantitate scazuta de magneziu in organism deoarece este nevoie de 54 molecule de magneziu pentru a procesa o molecula de zahar. Conform unui studiu efectuat de cei de la „The Clinical Biochemist Reviews”, se pare ca zaharul rafinat poate reduce continutul de magneziu cu pana la 85%.

 

Sursa: doctorulzilei.ro