luni, mai 29, 2023

Acest condiment te poate ajuta sa scapi de kilogramele in plus, te protejeaza impotriva atacului de cord si multe altele!

Desi multi dintre noi adaugam acest condiment la prepararea vinului fiert iarna si la prepararea diverselor deserturi, in cele ce urmeaza iti vom oferi motivele necesare pentru a folosi mult mai des acest condiment in bucataria ta.

Acest condiment cu aroma fina si patrunzatoare, care ne incanta simturile si care dau aroma prajiturilor, provine din ramuri de copac salbatic, originare din Caraibe, America de Sud si Asia de Sud-Est.

Cand ii simtim mireasma, gandul ne duce la sarbatori petrecute cu cei dragi, prajituri si ceai fierbinte. Scortisoara, caci despre ea este vorba, are o multitudine de utilizari si beneficii, atat in bucatarie, cat si in medicina traditionala, avand un rol important in mentinerea sanatatii noastre. Este unul din alimentele cele mai bogate in antioxidanti, reusind sa ne mentina tineretea si sa combata stresul.

Iata cum putem folosi scortisoara in beneficiul sanatatii noastre:

1. Este eficienta in tratarea diabetului

Recent s-a descoperit ca scortisoara contine elemente susceptibile de a lupta impotriva diabetului de tip 2. Ea echilibreaza glicemia, stimuland insulina si joaca un rol important in prevenirea diabetului. Un consum de aproximativ 6 grame de scortisoara pe zi “reduce glucoza serica, trigliceridele, colesterolul LDL (colesterolul rau) si colesterolul total in cazul persoanelor care sufera de diabet de tipul 2″, potrivit autorilor studiului.

2. Stimuleaza memoria
Scortisoara macinata sau sub forma de baton stimuleaza activitatea cerebrala si actioneaza ca un tonic. Ajuta la indepartarea tensiunii nervoase si are efecte benefice asupra memoriei.

CITEŞTE MAI MULT ÎN PAGINA URMĂTOARE >>>>>

Ultimele stiri

Stiri