sâmbătă, aprilie 1, 2023

Aceasta tehnica de respiratie recomandata de un medic tine stresul si bolile la distanta!

Stresul este unul dintre cei mai mari inamici ai sanatatii noastre, iar aceasta lume agitata in care traim nu face nimic altceva decat sa sporeasca efectele pe care le are asupra noastra. Exercitiile de respiratie reprezinta o modalitate excelenta prin care putem preveni efectele negative ale stresului.

Cercetarile din ultima vreme au demonstrat ca respiratia corecta te ajuta sa alungi oboseala si stresul si sa ai mai multa grija de sanatate. Nu mai este un secret ca respiratia ajuta la oxigenarea tesuturilor, usureaza digestia si relaxeaza intregul organism, iar specialistii au stabilit si care sunt cele mai bune tehnici de respiratie.

Respiratia corecta te ajuta sa iti pastrezi tonusul ridicat, alunga durerile anumitor boli si aduce somnul odihnitor.

Pe de alta parte, o respiratie sacadata si intrerupta provoaca agitatie si nervozitate, te oboseste si poate favoriza atacurile de panica.

Cei mai multi dintre noi nu stim cum sa respiram corect si profund, astfel incat plamanii si intregul organism sa primeasca aportul necesar de oxigen.

Respiratia corecta. Care este cea mai buna tehnica

Dintre toate metodele care ne ajuta sa respiram profund, tehnica 4-7-8 a devenit cea mai cunoscuta si cea mai recomandata de catre medici si prihoterapeuti.

Tehnica a fost conceputa de catre dr. Andrew Weil de la Universitatea din Arizona, SUA, dupa numeroase studii clinice si dupa ani lungi de experienta.

Este un exercitiu simplu de respirat si, dupa mai multe incercari, il vei pune foarte usor in practica, fara niciun efort. Iata cum se face:

Asaza-te in sezut, cu spatele drept sprijinit de un spatar tare.

Tine gura inchisa si trage aer in piept numarand 4 secunde.

Tine aerul in plamani cat timp numeri 7 secunde.

Expira aerul pe gura, incet si complet, timp de 8 secunde, ca si cum ai sufla in lumanarile unui tort.

Repeta acest ciclu de respiratie de 4 ori si tine cont sa nu depasesti secundele indicate la fiecare etapa.

La ce iti foloseste tehnica 4-7-8

Acest exercitiu de respiratie a fost inspirat din tehnicile yoghine de reglare a respiratiei si permite aerului sa umple foarte bine plamanii.

Tehnica 4-7-8 poate fi folosita indeosebi in perioadele de stres puternic, in momentele in care esti foarte emotionata sau dezamagita si trista. Oxigenul are deosebita capacitate de a relaxa organismul, daca este absorbit complet de plamani.

Exercitiul dr. Weil poate fi facut si intins in pat, pentru a te odihni mai bine. Medicul american sustine ca relaxeaza si induce o stare de confort si somnolenta care te ajuta sa adormi intr-un minut!

Sursa: libertateapentrufemei.ro

 

Ultimele stiri

Stiri