sâmbătă, aprilie 1, 2023

Aceasta planta din Romania are puterea de a ucide celulele canceroase cu o eficienta uimitoare!

Nu putine sunt plantele de pe teritoriului Romaniei care au un urias potential anti-cancerigen. In cele ce urmeaza va prezentam una dintre aceste plante care au capacitatea de a ucide celulele canceroase si in jurul careia exista numeroase legende populare.

Dragaicele sau sanzienele nu sunt numai zanele sarbatorite pe 24 iunie, ci si florile stralucitoare care se culeg, pentru sanatate, dar si pentru farmece de dragoste chiar de Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul.

De altfel, asa li se zice pe la tara: „florile sfantului Ioan“. Si se spune ca trebuie culese chiar dupa 24 iunie, niciodata inainte, tocmai fiindca atunci, dupa solstitiu, puterea lor vindecatoare si magica este la apogeu.

Un fel de… farmacie intr-o floare

Florile de sanziene sunt marunte, galbene-aurii, dispuse ca florile de liliac, in mici ciorchini. Pot fi galbene sau albe, iar mirosul lor este usor intepator si dulce. Se folosesc in tratamentele naturale florile si frunzele. Recoltarea se face taindu-se la 3-5 cm deasupra solului. Planta proaspata este mult mai eficienta decat cea uscata. Florile albe au proprietati diuretice, antispastice, antireumatice si afrodiziace. Cele galbene, mult mai bogate in substante active, sunt de folos in mult mai multe boli, de la afectiuni de piele sau ale rinichilor la suferinte ale pancreasului ori ale sistemului nervos.

De la boli venerice la tiroidie

Sanzienele au proprietati astringente, cicatrizante, hemostatice, antiinflamatoare si vulnerare, favorizand grabirea vindecarii ranilor externe si interne. Au de asemenea proprietati diuretice si detoxifiante, curatand rinichii si chiar ajutand la eliminarea calculilor. In vechime, erau folosite pentru tratarea bolilor genitale, dar si a celor venerice. S-a dovedit ca remediile vechi sunt bune si acum.

CITEŞTE MAI MULT ÎN PAGINA URMĂTOARE >>>>>

Ultimele stiri

Stiri