luni, mai 29, 2023

Aceasta planta de leac din Romania vindeca gripa, astmul si bronsita! Acestea sunt ZECE beneficii ale macrisului

Unii socot macrisul ca o simpla buruiana, altii au preluat traditia de secole si il adauga in supe, fac din el umplutura de placinte sau il mananca crud, sub forma de salate. Cine stramba din nas greseste, intrucat macrisul are un gust placut, usor acrisor si este foarte bogat in substante nutritive

 Raspandita pretutindeni pe glob, in special in zonele cu clima temperata, planta medicinala cunoscuta inca din Antichitate pentru proprietatile sale curative este in prezent aproape data uitarii, in ciuda numeroaselor beneficii pentru sanatate, pe care le poseda.

In trecut, radacinile si semintele de macris macerate in vin erau folosite pentru oprirea hemoragiilor si pentru a trata scorbutul, cauzat de deficienta de vitamina C. Decoctul de flori in vin s-a dovedit eficient in tratarea icterului si a pietrelor la rinichi.

Macrisul este o planta perena cultivata datorita gustului sau acrisor-racoritor si a proprietatilor sale depurative, diuretice, antiinfectioase, antiscorbutice si usor laxative. Are un continut scazut de calorii si este bogata de fier, iod, sulf, zinc, potasiu, fosfor, magneziu, calciu, vitamina B, C si A, acid folic si alti fitonutrienti.

Datorita continutului sau de acid oxalic, macrisul are efect antibiotic, ajuta la tratarea astmului, a gripei sau a bronsitei. Totodata leguma verde care emana sanatate ajuta la stablizarea tensiunii arteriale, la buna functionare a creierului, la reglarea sistemului digestiv, la imbunatatirea memoriei, la pastrarea sanatatii vederii, la prevenirea bolilor de inima si la eliminarea toxinelor din organism.

Beneficiile macrisului in tratamentele naturiste:

1. Ajuta la prevenirea bolilor de inima si a unor tipuri de cancer, datorita continutului bogat in vitamina B9, vitamina C, provitamina A, potasiu, fier, calciu, magneziu, precum si fibre, carbohidrati, quercetin si luteina, care ii confera puternice proprietati antioxidante.

2. Contribuie in mod eficient la tratarea afectiunilor respiratorii superioare, in inflamatii nazale si a sinusurilor. Macrisul are importante proprietati antialergice, fiind in acelasi timp bogat in vitamina C, motiv pentru care este indicat in tratarea astmului, a gripei si a bronsitei.

CITEŞTE MAI MULT ÎN PAGINA URMĂTOARE >>>>>

Ultimele stiri

Stiri