joi, martie 23, 2023

Aceasta planta a uimit cercetatorii! 98% din celulele canceroase sunt distruse in doar 16 ore!

O lucrare publicata recent in „Life Science” a implicat studierea unei plante care, poarta numele popular de “pelin dulce”,denumirea ei stiintifica fiind „Artemisia annua”,rezultatele dand sperante bolnavilor de cancer. „Artemisinin”-ul este un extract concentrat care se gaseste in compozitia tuturor variantelor plantei de artemisia.

Oamenii de stiinta incearca, in mod constant, sa gaseasca un leac impotriva cancerului si se pare ca l-au gasit. Este vorba de o planta care se gaseste si in Romania si care, potrivit unui studiu publicat in „Life Science”, poate distruge pana la 98% din celulele canceroase, in doar 16 de ore.

Planta se numeste pelinita (Artemisia annua) sau pelinul dulce si singura distruge pana la 28% dintre celulele canceroase, dar, in combinatie cu fierul, le distruge aproape in totalitate si asta fara sa afecteze celulele sanatoase.

Artemisinina, substanta activa din aceasta planta, a fost folosit, in trecut, ca remediu impotriva malariei.

Fierul se acumuleaza in celulele canceroase, datorita receptorilor de transferina care le ajuta in procesul de diviziune celulara. Si celulele normale au, de asemenea, acesti receptori, dar celulele canceroase pot fi vizate de combinatia de fier si artemisinina.

Exista numeroase experimente realizate, pana in prezent, si toate dovedesc ca, in combinatie cu fierul, artemisinina poate distruge in mod eficient cancerul.

Testata pe 55 de tipuri de cancer

Artemisinina a fost izolata, pentru prima data, in anul 1972, de catre savantii chinezi Henry Lai si Narendra Singh de la Universitatea din Washington, care au utilizat-o pentru tratamentul malariei, in timpul Razboiului din Vietnam. Artemisinina este antimalaric recunoscut, fiind eficienta in lupta impotriva tulpinilor de Plasmodium cu rezistenta medicamentoasa.

In ansamblu, pelinita a fost testata pe 55 de tipuri de celule canceroase. Dupa cele mai noi cercetari stiintifice, reiese ca leucemia, cancerul de colon, melanomul (cancer de piele), cancerul la san, cancerul la prostata, tumorile cerebrale si cancerul la rinichi raspund bine la tratament. Planta este eficienta si in tratarea cancerului la pancreas.

Sursa: realitatea.net

 

Ultimele stiri

Stiri