Aceasta planta a fost folosita inca din antichitate pentru a trata bolile de inima si de ficat! Astazi ramane in continuare un tratament miraculos!

752

 

Probabil te intrebi care este planta care face minuni in afectiunile ficatului si inimii. Rostopasca este o planta medicinala ce a fost folosita inca din antichitate in tratarea unui numar mare de afectiuni. Citeste in continuare pentru a afla ce efecte are aceasta asupra organismului.

Ceaiul de rostopasca este considerat un leac eficient impotriva afectiunilor hepatice, cardiace si hepato-biliare, insa trebuie consumat cu atentie.

Rostopasca face parte din familia Papaveraceae. Este o planta erbacee, perena, intalnita in paduri, gradini, pe langa ziduri, garduri, in campii sau zone montane. Rostopasca este considerata una dintre cele mai puternice plante de tamaduitoare datorita proprietatilor sale curative. In medicina populara este cunoscuta sub denumirea de negelarita, pentru ca era folosita pentru extirparea negilor.

Este recunoscuta si folosita pentru efectele sale vindecatoare inca din Antichitate. Este un leac folosit si in cazul celor care sufera de cancer si tumori. De, asemenea, rostopasca este un remediu eficient in bolile de inima, cum ar fi: arterioscleroza cerebrala, ateroscleroza, colesterol mare, anunta Adevarul.

Ceaiul de rostopasca este un antibacterian si un antiinflamator puternic, un antiseptic, antiviral, hipotensor, tonic cardiac si hepatic, antitumoral si citostatic.

Cea mai importanta utilizare a acestei plante este in bolile hepatice, pentru ca este un adevarat panaceu pentru bolile de ficat. Planta este eficienta in tratarea hepatitei A, hepatitei B, a cirozei hepatice. Stimuleaza regenerarea celulei hepatice prin efectele sale drenoare si tonice. De asemenea, functioneaza si ca un bun antiviral. Rostopasca mai este recomandata in afectiunile biliare: diskinezii sau inflamatii ale vezicii biliare cauzate de drenarea defectuoasa a bilei.

Trebuie acordata o mare atentie la consumul de ceai sau alte produse, pentru ca planta contine o gama larga de alcaloizi, iar in doze mari intreaga planta este toxica. Ceaiul se prepara dintr-o lingurita de planta la o cana de apa clocotit si se consuma doua-trei cani pe zi, timp de maximum o saptamana. Are efect vasodilatator coronarian si antispastic biliar, avand si actiune sedativa si antitumorala.

Sursa: stiripesurse.ro