Aceasta este tinctura care regenereaza intregul organism!

1206

Exista foarte putine remedii naturiste care sa aiba o actiune atat de completa precum o are aceasta tinctura a carei reteta o vom prezenta in randurile urmatoare. Citeste in continuare pentru a afla ce efecte are asupra organismului si de ce eeste atat de eficienta.

Pe masura ce imbatranim, concentratia siliciului scade, ceea ce duce la o degradare a organismului. Silicul organic, cunoscut ca si ‘’paznicul tineretii’’, este unul dintre cele mai eficiente minerale pentru regenerare si intinerire.

De ce este important siliciul in organismul uman

Siliciul este unul dintre elementele de baza in construirea corpului nostru. Pentru o mai buna intelegere, vom spune ca toate tesuturile elastice care intra in compozitia oaselor, tendoanelor, ligamentelor si vaselor de sange sunt constituite dintr-o adevarata matrice de siliciu, de care sunt fixate, apoi, celelalte elemente.

Totodata, de prezenta siliciului – esential pentru asimilarea si fixarea magneziului si a calciului in organism – sunt determinate tineretea pielii, vigoarea firelor de par si a unghiilor, sanatatea smaltului dintilor. Privarea organismului de acest oligoelement duce, in timp, la aparitia unor tulburari si afectiuni extrem de diverse.  In mod obisnuit, organismul uman isi procura dozele fiziologice de siliciu – 10 mg/zi – printr-o alimentatie echilibrata, bogata in fructe si legume.

Exista, insa, afectiuni in care suplimentarea siliciului organic (solubil) este necesara. Alaturi de coada-calului (Equisetum arvense), troscotul (Polygonum aviculare) este a doua sursa vegetala din flora spontana din care ne putem suplimenta dozele zilnice de siliciu.

Tinctura de troscot  – Reteta

Se pun la macerat in 100 ml. alcool alimentar sau alt produs distilat, obtinut in gospodarie, 20 grame troscot uscat si macinat groscior. Dupa 10 zile (se agita de 3-4 ori pe zi), tinctura se filtreaza prin tifon, dupa care se lasa in frigider, timp de 6 zile, pentru o limpezire deplina. Partea limpede se trece usor intr-un alt flacon. Se pastreaza in recipiente de sticla sau de plastic, prevazute cu dop picurator. Se poate pastra timp de 2 ani, de la data prepararii.

Tinctura de troscot – Administrare

Se administreaza 30 picaturi de tinctura, de 2 ori pe zi, in mod regulat.

Susa: doctorulzilei.ro