joi, iunie 8, 2023

Aceasta ciuperca asiatica promite tinerete vesnica! Se gaseste si in Romania si este delicioasa!

Ciupercile Shiitake sunt un adevarat simbol al longevitatii in Asia datorita proprietatilor lor de promovare a sanatatii, acestea fiind utilizate de catre medicina traditionala chineza de mai mult de 6000 de ani.

Chinezii sunt ferm convinsi ca micutele ciuperci shiitake sunt responsabile pentru tineretea intiparita pe chip, in ciuda anilor. In acelasi timp, substantele continute actioneaza benefic asupra sistemelor respirator si circulator, dar mai ales previn eficient cancerul (lentinanul face astazi parte din compozitia medicamentelor impotriva cancerului). Fiind o explozie de minerale si vitamine, sunt recomandate a fi incluse in dieta vegetarienilor.

Shiitake cresc in Asia inca din timpurile preistorice. Chinezii obisuniau sa le numeasca „ciupercile imparatului”, iar acest apelativ demonstreaza importanta de care se bucurau. In timpul Dinastiei Ming, bucatarii le adaugau in mancare, nu numai pentru a-i imbogati gustul (ciupercile shiitake nu se compara deloc cu celelalte ciuperci), cat mai ales pentru ca astfel se putea intampla minunea: corpul prindea puteri noi (actionau direct asupra miraculoasei energii a vietii-qi) si intinerea, scurgerea timpului nemaipunandu-si amprenta asupra celor care le savurau din plin.

Ultimele stiri

Stiri