Aceasta bautura consumata de majoritatea oamenilor din Romania cauzeaza dezvoltarea cancerului de piele!

688

 

Cancerul este una dintre cele mai inspaimantatoare boli ale acestui secol si este foarte important sa luam toate masurile de precautie necesare. In cele ce urmeaza, va vom dezvalui o bautura apreciata de majoritatea romanilor, dar care poate creste riscul de cancer de piele.

Desi existau cateva banuieli, cele mai mari temeri ale noastre se pare ca s-au adeverit. O bautura foarte apreciata de majoritatea dintre noi se pare ca favorizeaza dezvoltarea cancerului. Asociatia americana care se ocupa cu studierea diverselor forme de cancer a ajuns la concluzia ca, desi toate bauturile alcoolice sunt responsabile cam de sapte forme diferite de cancer, o bautura anume influenteaza intr-un mod deosebit dezvoltarea cancerului de piele.

Dezvoltarea cancerului de piele este posibila din cauza unui compus numit etanol, care se pare ca exista in cantitati mai mari in aceasta bautura. Asta nu inseamna ca celelalte bauturi alcoolice nu prezinta riscuri. S-a dovedit ca oamenii care consuma orice forma de alcool zilnic au un risc de cancer mai crescut cu 14% fata de cei care nu consuma deloc sau care consuma in cantitati moderate.

Facandu-se o comparatie cu alte bauturi consumate zilnic, cum sunt berea, lichiorul si vinul rosu, s-a ajuns la concluzia ca, daca bei mai mult de un pahar si jumatate de vin alb pe zi, riscul de cancer de piele creste cu 13% pe portiunile de piele care de obicei nu sunt expuse la soare. Da, vinul alb! Aceasta bautura iubita de majoritatea oamenilor creste riscul de cancer. Totusi de ce alb si nu rosu? Se pare ca antioxidantii din vinul rosu atenueaza efectele etanolului, reducand riscul de cancer. Cum este posibil acest lucru? Etanolul schimba ADN-ul din celulele pielii, impiedicandu-l sa se regenereze, ceea ce duce mai departe la dezvoltarea melanomului, scrie divahair.ro.

Sursa: realitatea.net