A tinut post negru timp de 3 zile! Ceea ce s-a intamplat intr-un final este incredibil!

695

Postul este secretul antic al unei sanatati de fier. Este antic deoarece a fost practicat pe tot parcursul istoriei. Este un secret deoarece acest puternic obicei a fost aproape uitat. Dar acum, din ce in ce mai multi oameni redescopera aceasta obicei.

O echipa de la Spitalul Universitar Aarhus din Danemarca a examinat muschii a opt oameni sanatosi, inainte si dupa un post dur de 72 de ore. Dupa ce au sarit peste mese timp de trei zile, oamenii au prezentat o reducere cu 50 la suta a capacitatii motorii. Iar atunci cand activitatea motorie scade, scaderea masei musculare se accelereaza si ea.

Chiar daca esti tanar si sanatos, dar sari peste mese pentru o perioada mai lunga de timp, asta ar putea duce la tipul de slabiciune si fragilitate intalnit in randul adultilor in varsta. Exista, de asemenea, o multime de cercetari care arata ca lipsa meselor va accelera scaderea masei musculare pana la pierderea capacitatii de miscare, in cazul bolnavilor si a persoanelor in varsta, grupuri care intampina deja greutati in mentinerea musculaturii scheletice. Dar pentru adultii sanatosi, robusti, postul – pe portiuni scurte – ar putea fi de fapt bun, spune dr. danez Vendelbo, coordonatorul studiului. Stiinta nu si-a dat seama cum poate incetinirea capacitatii motorii sa duca la cresterea celulelor, ajutand oamenii sa traiasca mai mult (desi asta s-a putut observa in studiile pe sobolani), exista insa unele dovezi, bazate pe studiul comportamentului uman, care arata ca perioadele reduse, dar ritmice de post ajuta omul sa traiasca mai mult.

Doar cateva zile de post pot sa distruga musculatura scheletica – o perspectiva ingrijoratoare atat pentru batrani, cat si pentru tinerii bolnavi, care pot suferi de slabiciune si de pierderea masei musculare. Pe de alta parte, procesul, in doze mici, ar putea fi benefic persoanelor adulte tinere sanatoase.

Trebuie sa retii insa ca muschii sunt puterea ta. Acestia va permit sa tineti capul sus, sa va miscati ochii ca sa… cititi aceasta relatare, de exemplu. In special cand vine vorba despre persoane bolnave ori despre varstnici, mentinerea masei musculare este o lupta de fiecare zi (chiar daca ea se face inconstient). Recomandarea lui Vandelbo este cat se poate de clara: daca vreti sa slabiti, nu apelati la post negru indelungat si nu sariti peste mese. O data cu grasimea, veti pierde si masa musculara si asta nu e de dorit. Alegeti diete care sa nu va priveze total de hrana!

Sursa: antenasatelor.ro