joi, martie 30, 2023

A renuntat la alcool 30 de zile! Schimbarile suferite au produs uimire chiar si in randul cercetatorilor!

Alcoolul este un adevarat lubrifiant social, elimina inhibitiile si adesea are un gust bun. Cu toate acestea, are consecinte pe termen lung asupra organismului si de aceea poate fi considerat a fi o binecuvantare mixta.

Despre efectele adverse ale alcoolului s-a scris adesea, dar v-ati intrebat vreodata ce se intampla dupa o luna de zile in care nu consumati astfel de bauturi?

Merita sa faceti acest experiment. Daca vei renunta la alcool, dupa 30 de zile veti constata ca:

1. Procentul de grasime in ficat a scazut cu 15%

Consumul constant de bauturi alcoolice determina o acumulare de celule grase la nivelul ficatului, totusi procesul este reversibil. Daca nu veti consuma alcool timp de o luna, veti sesiza ca procentul de grasime va fi diminuat cu aproximativ 15%.

2. Mancati mai putin

Un studiu din vara anului 2015 a aratat ca persoanele care consuma alcool constant mananca cu 30% mai mult decat cei care nu beau.

3. Sunteti cu 20% mai eficient la locul de munca

Un experiment condus de revista New Scientist a aratat ca persoanele care au renuntat la alcool au devenit cu 17% mai eficiente dupa numai o luna.

4. Dormiti mult mai bine

Acest fapt a fost dovedit de medicii din Marea Britanie. Cercetarile lor au demonstrat ca bauturile alcoolice consumate inainte de culcare cresc nivelul undelor cerebrale de tip alfa.

5. Sunteti tentat sa mancati mai multe dulciuri

Oamenii care renunta la alcool au tendinta de a cauta „recompense”, mici tratatii care ofera o doza de dopamina, cel mai bun exemplu in acest sens fiind zaharul.

6. Riscul de cancer va fi diminuat

Alcoolul este asociat cu un risc ridicat de cancer de ficat, san, colon si gura, potrivit Institutului National Oncologic din Marea Britanie.

7. Puteti pierde aproximativ 2% din greutatea actuala

Experimentul a avut doar 10 subiecti, insa toti au pierdut aproximativ 2% din masa corporala, fara a face alte schimbari in dieta.

Cecetatorii sunt de parere ca alcoolul „pacaleste” simturile si ii face pe oameni sa manance mai mult.

8. Pielea arata mai sanatoasa

Alcool deshidrateaza si diferenta va putea fi sesizata dupa numai cateva zile fara alcool. Tenul va fi radiant, iar problemele precum eczema sau matreata s-ar putea ameliora.

Sursa: jurnalul.ro

Ultimele stiri

Stiri