luni, mai 29, 2023

A renunat la cofeina o perioada si nu i-a venit sa creada ce i s-a intamplat!

Milioane de oameni beau cafea sau o bautura care contine cofeina zi de zi. Desi consumul de cofeina este in mod general acceptat, exista beneficii solide in cazul in care alegeti sa renuntati la acest obicei.

Cofeina este pe buna dreptate ca o pedala de acceleratie pentru sistemul nervos, declansand adevarate „explozii” de adrenalina in organism. In ciuda acestui fapt, exista si suficiente motive care te pot face sa renunti la consumul acestei substante. Women’s Health scoate in evidenta 7 efecte ale renuntarii la cofeina care n-ar trebui sa te sperie, ci mai degraba sa te bucure!

1. Starea de somnolenta, oboseala, durerile de cap si schimbarile constante de dispozitie sunt consecinte comune ale renuntarii la cofeina. De aceea, inainte sa renunti la produsele ce contin cofeina, anunta-ti prietenii ca s-ar putea sa te simti oribil. Efectele se vor repeta cam 7-10 zile. Pentru a minimiza efectul, renunta la cofeina putin cate putin, inlocuind cafeaua, la un moment dat, cu cafeaua decofeinizata.

2. Vei pierde din greutate. Cafelele sunt, de obicei, bombe de calorii din cauza continutului de zahar, frisca sau lapte condensat. Ai putea sa consumi, fara sa stii, cate 200 kcal din fiecare ceasca de cafea.

3. Sau vei adauga in greutate. In mod natural, lipsa de cofeina trezeste pofta de mancare, intrucat substanta sporeste metabolismul.

4. Vei dormi mai bine si vei avea mai multa energie. O cafea consumata chiar si cu 6 ore inainte de somn ne perturbeaza somnul, scrie Journal of Clinical Sleep Medicine. Efectul acestui proces este oboseala resimtita chiar dis-de-dimineata. Pe termen lung, renuntarea la cofeina ofera organismului sansa de a se simti mai energizat.

Sursa: realitatea.net

Ultimele stiri

Stiri