luni, iunie 5, 2023

A murit Dumitru Comanescu. Timp de o luna a fost cel mai varstnic barbat din lume

Dumitru Comanescu, romanul in varsta de 111 ani, care timp de o luna a fost cel mai varstnic barbat din lume, a murit sambata. Acesta fusese decorat, in urma cu trei zile, de catre Patriarhul Daniel.

”Regretam nespus trecerea in nefiinta a domnului Dumitru Comanescu, care a avut loc in aceasta dimineata! intalnirea cu dumnealui a fost o adevarata lectie despre viata si credinta, despre responsabilitatea pe care o avem fata de fiecare suflet pe care il intalnim, despre puterea de a depași și a invinge marile, dar și micile incercari ale vietii, despre virtute, omenie, bunatate și intelegere. Ne-am bucurat de faptul ca domnul Dumitru Comanescu a fost beneficiarul proiectului VIEtI CENTENARE, ca a fost distins cu titlul de Cel mai Varstnic Cetatean al Municipiului București și, in urma cu o luna, declarat cel mai varstnic barbat in viata, din lume. Gandurile sale frumoase, pline de intelepciunea omului care a privit drept in ochi viata, ni le-a transmis de fiecare data cu infinita caldura si bunatate, ne-a surprins cu vioiciunea fapturii sale, cu sfaturile și indemnurile optimiste și ne-a lasat amintiri de neuitat! Ne veti lipsi domnule Dumitru Comanescu! Odihna veșnica”, a spus Alexandra Dobre , directorul general al Centrului pentru Seniori al Municipiului București.

Nascut pe 8 noiembrie, 1908, in Provita de Jos, judetul Prahova, Dumitru Comanescu a fost de profesie inginer agronom. Barbatul a povestit ca secretul longevitatii sale a fost dragostea familiei, a sotiei, fiilor și nepotilor.

Pe 24 iunie, Dumitru Comanescu a fost decorat de Patriarhul Daniel cu Crucea Patriahala, cel mai inalt ordin al Bisericii Ortodoxe Romane, pentru mireni.

Ultimele stiri

Stiri