Migdalele sunt pline de vitamine, minerale, proteine si fibre si sunt asociate cu o serie de beneficii pentru sanatate. Doar un pumn de migdale iti ofera o optime din nevoia zilnica de proteine.
Acestea pot fi consumate ca atare, crude sau prajite; acestea sunt disponibile taiate, sub forma de fulgi, faina, ulei, unt sau lapte de migdale.
Migdalele crude si delicioase sunt nuci mici, tari, dulci si au foarte multe proprietati si beneficii pentru sanatate si frumusete.
Migdalele dulci sunt cele comestibile. Migdalele amare sunt folosite pentru obtinerea uleiului de migdale, care este utilizat ca agent aromatizant pentru alimente si lichioruri. Ele sunt, altfel, necomestibile, deoarece contin substante toxice, cum ar fi acidul cianhidric. Compusii toxici sunt eliminati in procesul de obtinere a uleiului de migdale.
Migdalele au in compozitia lor: vitamina A, grupul de vitamine B (B1, B2, B3, B6), vitamina C, vitamina E, calciu, fier, mangan, magneziu, fosfor, potasiu, zinc, acid folic, acid pantotenic, molibden, seleniu, glucide, apa, proteine, grasimi mononesaturate, scrie doctorulzilei.ro.
Aceste fructe sunt utilizate in gastronomie (patiserie), dar si in industria cosmetica sau a parfumeriei. In scop fitoterapeutic, se utilizeaza frunzele si cojile de la seminte.
Beneficiile pentru sanatate ale migdalelor sunt extinse, roadele acestor arbori fiind utilizate frecvent ca o solutie sanatoasa pentru prevenirea constipatiei, a tulburarilor respiratorii, a tusei, a tulburarilor cardiace, a anemiei, a impotentei si a diabetului.
Pentru a ne bucura de proprietatile migdalelor, este recomandat sa le consumam in stare cruda si, de asemenea, sa le hidratam (cu cel putin opt ore inainte de a le manca sa le punem in apa) pentru a usura digestia.
Prezenta potasiului in migdale face ca acestea sa ajute la reglarea tensiunii arteriale, iar procentul mic de sodiu ajuta la controlul tensiunii arteriale fluctuante.
Migdalele constituie un bun echilibrant nervos. Consumul zilnic a 7-10 migdale, pe stomacul gol, ajuta la imbunatatirea memoriei. Prin consumul acestora, se poate reduce chiar si riscul de a suferi de boala Alzheimer, datorita efectului pozitiv pe care il au asupra activitatii neuronale, prin prezenta a doua substante nutritive vitale pentru creier, riboflavina si L-carnitina, potrivit site-ului organicfacts.net.
Prezenta manganului, a cuprului si a riboflavinei confera migdalelor un rol energetic, remineralizant, contribuind astfel si la reconstructia masei musculare. Important pentru reconstructia muschilor este si magneziul din compozitia lor.
Migdalele contin doi acizi grasi foarte importanti, cel linoleic si cel linolenic, care ajuta la reducerea inflamatiei din corp si a nivelului de colesterol „rau” (LDL-colesterol).