joi, iunie 8, 2023

A mancat un ou in fiecare zi! Iata ce s-a intamplat dupa o saptamana!

Ouale sunt unele dintre cele mai sanatoase si cele mai nutritive alimente din intreaga lume. Sunt bogati in nutrienti rari si ofera numeroase beneficii sanatatii noastre.

De-a lungul anilor, s-a vehiculat ideea conform careia ouale nu ar trebui consumate sau ar trebui consumate cat mai rar deoarece galbenusul este bogat in grasimi care contribuie la cresterea nivelului colesterolului rau.

In realitate, acest lucru este complet fals, ultimele cercetari aratand ca atunci cand sunt introduse in dieta alimente bogate in colesterol, nivelul colesterolului din corp scade.

Un studiu realizat de nutritionistii revistei online Authority Nutrition a aratat ca 70% dintre subiectii care au consumat intre unul si trei oua pe zi nu au experimentat schimbari negative in ceea ce priveste nivelul colesterolului rau. La ceilalti 30% dintre participanti s-a observat o modificare in bine, valorile LDL scazand.

Singurele persoane carora nu li se recomanda sa consume oua sunt diabeticii, care risca sa dezvolte afectiuni cardiace.

Ouale sunt o sursa de proteine de inalta calitate si contin, de asemenea, cholina, un nutrient mai putin cunoscut, dar esential pentru buna functionare a creierului. Aparent, potrivit studiilor desfasurate in Statele Unite, 90% din populatie are carente de cholina.

Acest aliment-minune reprezinta o sursa importanta de vitamine, calciu, acizi grasi omega-3, fiind benefic pentru oase, ochi, par si unghii.

Ouale consumate la micul dejun asigura o senzatie de satietate pe termen lung, ceea ce va va ajuta sa mancati mai putin in timpul zilei si sa va mentineti greutatea. Nu se recomanda sa consumati mai mult de unul sau doua pe zi si sa cumparati doar de la producatorii locali sau oua organice.

Sursa: jurnalul.ro

Ultimele stiri

Stiri