sâmbătă, aprilie 1, 2023

A baut o cana de vin fiert si a doua zi a simtit efectul! Crezi ca vei mai bea vin fiert sau nu?

Vinul este unul dintre cele mai sanatoase remedii naturale, dar acest lucru depinde in totalitate de cantitatea consumata. Inca din cele mai vechi timpuri aceasta licoare a fost folosita pentru beneficiile sale uimitoare si reputatia sa s-a pastrat pana in zilele noastre.

Multe studii au aratat ca vinul rosu, consumat cu moderatie este foarte sanatos, datorita antioxidantilor. Dar nu trebuie sa uitam ca vinul rosu este, totusi, o bautura alcoolica.

Un pahar de vin sau de bere bruna reduce riscul bolilor cardiovasculare, tinand sub control glicemia si colesterolul „rau”. Aceleasi bauturi ar putea contribui la prevenirea osteoporozei, a bolii Alzheimer si a unor tipuri de cancer.

Asta inseamna ca trebuie sa bem, cu totii, un pahar de vin sau bere pe zi? Cu siguranta nu. Specialistii de la Societatea Americana pentru Cancer spun ca un consum regulat de alcool presupune anumite riscuri, care sunt mult mai mari decat beneficiile.

In orice cantitate l-ai consuma, alcoolul mareste riscul cancerului de faringe, laringe, esofag, ficat, colon, rect si san. Cei care sunt predispusi unor tipuri de cancer ar trebui sa se abtina cu totul de la alcool. Pe langa cancer, bauturile alcoolice pot sa-ti afecteze ficatul. Si, bineinteles, iti incetinesc reflexele, deci risti sa ai tot felul de accidente, de circulatie sau de alt tip.

Si totusi, vinul rosu previne bolile cardiovasculare. Este adevarat. Substantele antioxidante si antiinflamatorii din vinul rosu si din alte bauturi alcoolice naturale au anumite beneficii pentru sanatate. Dar aceleasi substante se gasesc in multe fructe si legume. Nu este neaparat sa bei vin ca sa te bucuri de efectele benefice ale antioxidantilor. Poti sa-ti schimbi putin modul de viata pentru a include in dieta ta multe fructe si legume, care vor avea acelasi efect.

De exemplu, resveratrolul, antioxidantul responsabil pentru beneficiile vinului rosu, se gaseste, bineinteles, si in strugurii proaspeti care sunt mult mai sanatosi decat vinul.

Daca deja ti-ai facut un obicei din a bea un pahar de vin seara, nu inseamna ca o sa mori din asta. Important este sa nu exagerezi. Consumul moderat de alcool este definit ca o bautura pe zi pentru femei si doua bauturi pe zi pentru barbati. Ce inseamna o bautura? 300 de grame de bere, 150 de grame de vin sau 40 de grame dintr-o bautura spirtoasa.

Sursa: realitatea.net

Ultimele stiri

Stiri