joi, iunie 8, 2023

A baut apa lasata in pahar peste noapte! Nu vei mai faci niciodata asta dupa ce vei afla de ce!

Ti-ai lasat vreodata paharul de apa langa pat peste noapte, iar dimineata cand te-ai trezi apa avea un gust ciudat? Era perfecta noaptea precedenta, deci ce s-a intamplat peste noapte?

Apa lasata in paharul de langa pat peste noapte nu ar mai trebui bauta, potrivit specialistilor. Afla de ce.

In primul rand, in pahar se aduna microbi si praf, iar apa isi schimba gustul, potrivit healthyandnaturallife.com. Atunci cand este expusa la aer, apa absoarbe dioxid de carbon, iar o mica parte din ea este transformata in acid carbonic, adica isi schimba compozitia chimica. In momentul in care acidul carbonic elibereaza cativa protoni, reduce valoarea PH-ului apei si ii schimba gustul.

In al doilea rand, atunci cand bei apa, raman pe pahar microbi din gura si saliva, iar daca temperatura din camera este ridicata, bacteriile se dezvolta mai usor. Apa trebuie pastrata in loc racoros, pentru a nu-si schimba gustul si compozitia chimica.

Totusi, nu trebuie sa intri in panica daca bei apa, dupa ce a stat intr-un pahar peste noapte, pentru ca riscul pentru sanatate nu este atat de mare. Un pericol il reprezinta, insa, folosirea aceluiasi pahar in fiecare zi, fara sa il speli.

Pentru siguranta ta, pastreaza apa intr-un recipient de sticla cu capac, pe care trebuie sa il cureti la fiecare 24 de ore.

Sursa: realitatea.net

Ultimele stiri

Stiri